23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udvalg bør ses i lyset af snarligt valg

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Der er brug for mere udvikling af hovedstadsområdet, hvis det skal klare stigende udfordringer med flere tilflyttere, flere boliger og ikke mindst en infrastruktur, som langt fra er gearet til det transportbehov, som flere indbyggere giver.

Det er baggrunden for et nyt udvalg, hvor ikke mindre end seks af regeringens ministre deltager. Udvalget skal udarbejde et udspil, som skal styrke udviklingen af hovedstadsområdet frem mod 2030.

Hovedstaden står med store udfordringer i forhold til infrastrukturen, og det er også som om, at de store statslige infrastrukturprojekter er gået uden om hovedstadsområdet igennem mange år. Derfor er det jo positivt, at udvalget skal se på en revision af Fingerplanen, hvor 34 hovedstadskommuner allerede har stillet 150 konkrete ændringsforslag.

Det er bare påfaldende, at regeringen først handler nu på hovedstadens udfordringer, efter ikke mindst kritiske røster blandt Venstres centrale medlemmer i København har kritiseret et manglende fokus på hovedstaden til fordel for provinsen. Ligesom de statslige udflytninger fra København til provinsen heller ikke har gjort situationen bedre.

Spørgsmålet er jo, om regeringen havde nedsat et sådant udvalg, hvis der havde været tre år til næste valg. Ikke mindst Venstre står særdeles dårligt i København, og det er vel snarere et valgoplæg, som regeringen nu lægger frem. Det virker dog som panik før lukketid, for et udspil gør det ikke alene. Det kræver penge på bordet, og det er jo ikke ligefrem sikkert, at resten af Folketinget vil være med.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128