23948sdkhjf

Stor kontrakt til Züblin: Skal bygge højhus på Carlsberg

Det næste højhus i Carlsberg Byen skal opføres af Züblin.

Selskabet, der er ejet af østrigske Strabag, er valgt som totalentreprenør på et knap 40.000 kvadratmeter stort byggeri i den nordvestlige del af den gamle bryggerigrund sammen med Schmidt Hammer Lassen Architects, Holscher Nordberg Arkitekter og Cowi.

Teamet har arbejdet sammen med bygherren om at udvikle og optimere projektet siden maj 2017. Det har ført til, at der nu er indgået kontrakt om totalentreprisen på byggeriet, der består af et 80 meter højt tårnhus og tilhørende karré med. De knap 40.000 m² skal rumme boliger, erhverv, detailhandel, café, restaurant og P-kælder.  

Hos Züblin udtrykker bestyrelsesformand Jens-Henrik Nicolaisen stor tilfredshed med projektet og Carlsberg Byens samarbejdsmodel, der er baseret på tidlig inddragelse af alle parter.

- Det fælles udgangspunkt med tidlig involvering og todelt kontraktfase – opdelt i planlægning og udførelse – har skabt engagement og grundlag for i fællesskab at udvikle et projekt, der giver værdi for alle parter. Kontrakten med Carlsberg Byen cementerer Züblins position på det danske marked, hvor vi som en stor international spiller på forholdsvis kort tid har markeret os med markante projekter, siger han.

Det 80 meter høje tårnhus forventes opført i 2021 og kommer til at indgå i en familie på i alt 9 tårne, hvor Bohrs Tårn i august 2017 stod færdigt som det første.

Züblin, Schmidt Hammer Lassen og Cowi står også – sammen med Entasis og Bisgaard Landskab – for projekteringen af et andet højhus på 80 meter i Carlsberg Byen. I dette projekt, der rummer 50.000 kvadratmeter i den sydøstlige del af området, tog man hul på projekteringen i efteråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172