23948sdkhjf

Godt samarbejde kræver store ører

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kloakmestre og forsyningsfolk i Herning-området har det til fælles, at de er gode til at lytte til hinanden, og det giver god sparring og et godt samarbejde

Kloakmestrene og "bygherren" eller ordregiver, om man vil, hos Herning Vand, er rigtig gode sparringspartnere. Der er bare for få af dem, mener spildevandsfolkene hos forsyningsselskabet Herning Vand

Det manifesterer sig løbende i dialogen mellem de to parter i en grad, så både afdelingsleder Benny Nielsen og projektleder Thomas Sørensen hos forsyningsselskabet Herning Vand betragter egnens kloakmestre som rigtig solide sparringspartnere.- Vi inviterer faktisk alle kloakmestrene til dialogmøde hvert år i begyndelsen af året - uden for højsæsonen for gravearbejde. Det har vi gjort nu fire gange, og hver gang er mødet et tilløbsstykke i et omfang, så vi har opgivet at holde det i vores eget hus. Heldigvis kan vi låne os ind i auditoriet på social- og sundhedsskolen i Herning. Det bliver så fyldt op med kloakmestre, fortæller Thomas Sørensen i en pressemeddelelse.

Han og Benny Nielsen har ikke kendskab til, at andre forsyningsvirksomheder inviterer de stedlige kloakfolk til tilsvarende arrangementer. Men de kan varmt anbefale det.

Vi lytter gerne
- Vi er to parter, der lytter. Der kommer mange emner op på dialogmøderne. Arbejdet med kloaksystemet foregår ofte under forskellige forhold, og det giver nogle udfordringer, som vi så kan hjælpe hinanden med at tackle. Hos Herning Vand lytter vi altid gerne til gode ideer til udvikling fremover. Og kloakmestrene er selv med til at gøre en forskel, fordi de er rigtig gode til at komme med input, siger projektleder Thomas Sørensen.

- Kloakmestre - det er sådan nogle med store ører og små munde. Når vi har vore årlige møder, lytter de meget gerne til det, vi har at fortælle og suger til sig uden at kommentere en hel masse, tilføjer afdelingsleder Benny Nielsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Kloakering i det åbne land kommer under lup

Herning Vand har selv to kloakmestre i staben. Thomas Sørensen er den ene, og han er rigtig godt tilfreds med, at han for nogle år siden lagde vejen omkring Learnmark Horsens og fik uddannelsen.

Ekstra baggrund
- Det er ikke afgørende for vores daglige arbejde, at vi har uddannede kloakmestre i Herning Vand. Men personligt giver det mig en ekstra baggrund, når jeg er ude for at lave kvalitetssikring. Jeg og min kloakmesterkollega, Heine Jensen, sørger naturligvis for at få den lovpligtige ajourføring hvert år, så vi altid er opdaterede, selv om vi ikke direkte arbejder som kloakmestre. Det giver os gode forudsætninger for at følge det arbejde, vi har entreprenørerne i gang med rundt omkring, selv om vi ikke selv står og graver. Vi kan nøje se, om det arbejde, vi får lavet, er som forventet og i orden, siger projektleder og kloakmester Thomas Sørensen.

Herning Vand har ikke selv udførende mandskab, men sender alle opgaver i udbud. Selskabet kører oftest selv tilsyn på projekterne, og det giver Thomas Sørensen og Heine Jensen direkte kontakt til kloakmestrene. Når det drejer sig om spildevand, har Thomas Sørensen som regel gang i to eller tre projekter ad gangen. Der separeres kloakker i stor stil i Herning Kommune, og Herning Vand er sådan cirka to tredjedele henne i separeringen.

- Det betyder ikke, at vi snart er færdige med den store opgave. De gamle kloaksystemer fra 1960’erne og -70’erne, som blev separeret dengang, er simpelthen slidt op eller er blevet for små. Måske begge dele. Derfor er vi i gang med en glidende overgang, hvor vi både laver nye separeringer og samtidig har taget hul på udskiftning af gamle, forklarer Benny Nielsen.

Læs også: Alt for få vil arbejde i kloakbranchen

Tæt samarbejde
Hos brancheforeningen Danske Kloakmestre nikker næstformand Thomas Rasmussen bekræftende til, at der foregår et tæt samarbejde mellem landets forsyningsselskaber og de mange autoriserede kloakmestre.

- På sin vis er det nærmest et usynligt samarbejde i det daglige, fordi begge parter betragter det som en naturlig selvfølge. Der er et gensidigt ønske om at hjælpe hinanden, fordi både forsyningsselskaberne og kloakmestrene har noget ud af det. I mange tilfælde kan vi jo ikke leve uden hinanden og er afhængige af netop den gode dialog, siger Thomas Rasmussen.

- Som kloakmestre kan vi bedre levere den gode vare til hr. og fru Jensen qua vores tætte kontakt til forsyningerne i de forskellige kommuner. Selv har jeg løbende samarbejde med forsyningsselskabet i Middelfart Kommune, og via mit arbejde i Danske Kloakmestres bestyrelse véd jeg, at det fungerer på samme måde for mine kolleger landet over, fortæller næstformanden.

Som Danmarks største brancheforening inden for kloakområdet organiserer Danske Kloakmestre 455 selvstændige kloakmestervirksomheder. Foruden at danne et stort netværk af kolleger, som alle har autorisationen i orden, fungerer Danske Kloakmestre selv som forsyningsvirksomhed af en række services over for medlemmerne.

Kurser og seminarer
- Som Thomas Sørensen hos Herning Vand fortæller, har autoriserede kloakmestre pligt til at ajourføre sig løbende. Det vælger rigtig mange af vore medlemmer at gøre på seminarer, som vi gennemfører i et tæt samarbejde med Byggeriets Kvalitetskontrol og Kloaksektionen under Dansk Byggeri. Medlemmernes interesse for at ajourføre og dygtiggøre sig er så stor, at det nærmest hører til reglen, af den oprindelige kursusplan må udvides med ekstra seminarer hvert år, siger Thomas Rasmussen.
Sigh

Danske Kloakmestre

Danske Kloakmestre har egen garantiordning, som sikrer medlemmernes kunder mod tab som følge af mangelfuldt kloakarbejde med en dækning op til 50.000 kr.
Brancheforeningen er også primus motor i forskellige faglige aktiviteter som blandt andet kloakering i det åbne land. Her står Danske Kloakmestre bag en omfattende undersøgelse af bundfældningstanke, nedsivningsanlæg og tømningsmetoder for at være med til at optimere kloakforholdene i landområderne mest muligt.

Endvidere er det Danske Kloakmestre, der sammen med Messe C i Fredericia står bag brancheudstillingen Kloakmessen hvert andet år. Udstillingen har udviklet sig til hele branchens mødested, hvor alle med tilknytning til kloakbranchen kommer for at hente ny inspiration og se nyt grej og materiel.

Sammen med to andre brancheorganisationer er det også Danske Kloakmestre, der driver certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-Inspektion. Den sikrer, at kloakmestre med TV-inspektion af kloaksystemerne er uddannet og klædt bedst muligt på til opgaverne.

Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Top 10: Her er byggebranchens største virksomheder

Julefrokost-dilemma: Fanger bordet hvis man siger op?

Plus

Konkurrenten tager opkøb roligt

Hos Loxam, der er nærmeste konkurrent til GSV Materieludlejning, havde man forudset den nye markedssituation

Cradle to Cradle

Plus

Stærk konsolidering i udlejningsmarked

Nyhedsbrev

Messedage med travlhed

Agromek blev for en lang række udstillere en udmærket messe, selvom landbruget er lidt klemt, og der kom lidt færre gæster

Online Avis Arkiv

Lad bare vinteren komme

Agromek bød også på maskiner, der kan klare en vinter

Økonomiske vismænd: Dansk økonomi har udsigt til flere år i topform

Plus

GSV satser på en tredjedel af udlejningsmarkedet

Frygten for succes kan være en karrieredræber

Styret underboring i alle afskygninger

Wacker Neuson går op i vægtklasse

Producenten er mest kendt for små maskiner, men de vokser nu. Første maskine er en læsser på 10 ton med to motorvarianter

Entreprenører kommer også på Agromek

Når Agromek går i luften, er det ikke udelukkende landbruget, det handler om. Entreprenørerne, maskinstationerne og kloakmestrene er blandt gæsterne

Byggematerialernes livscyklus skal gøres mere klimavenlig

Byggepladsentrepriser vinder frem

På større byggepladser skal der være styr på tingene, og en byggepladsentreprenør er en fordel

Specialmaskine til dansk udlejer

Kabelskovle til store gravemaskiner

Producent dropper distribution efter 25 år

Danske Greentec A/S i Kolding går nu egne veje og et mangeårigt samarbejde med britiske Spearhead ophører

Plus

Byggeriet kan hente teknologi-hjælp hos nyt rejsehold

Både små og store virksomheder i bygge- og anlægsbranchen kan fremover få hjælp af et rejsehold, der hjælper med at finde og implementere ny teknologi i virksomheden

1

Forskudsopgørelsen er klar: Sådan undgår du skattesmæk

Plus

Danskere i skarp international duel

Varmepumpe i en kran - hvorfor ikke?

Kranmontør Kenneth Lynge Nielsen har fået certifikat til reparation og service af varmepumper. Det gør ham bredere kvalificeret, men også dygtigere til kraner

Miljøteknologi i højsædet ved køb af udlejningsmaskiner

GSV Materieludlejning er på storindkøb. Det gælder Yanmar og Weidemann med store serviceaftaler hos JMM og Stemas

Kloakrenovering på plejecenter uden genhusning for demente

Støj, rod og fremmede, der går ud og ind, er følsomt for demente. Men med den nye LED-hærdeteknik renoveres kloakkerne uden gener for beboerne

Stort behov for viden om kloaknettet

Plus

Ungdommen bliver jaget vildt på Agromek

Råstofleverandør vælger den grønne vej

Jo mindre du drikker, jo mere grøn bliver du. Sådan er det for entreprenørmaskiner. En grusgrav har taget konsekvensen

Cirkulær økonomi giver grønne muligheder

Færre besøgende men stor interesse

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ugens tilbud på brugt traverskran fra Stålspecialisten ApS

Er din splicer vinterklar?

Revisionspligt løser ingen problemer

Skab stemningslys med Philips Hue, behold dine Fuga tryk, og styr det hele via CleverHouse

Savner du inspiration?

Indbrudssikre vinduer giver tryghed og er mere effektive end dyre alarmsystemer

Afkorteranlæg med automatisk emnefremføring

Skal du have en fejemaskine i julegave?

Kom nemt og hurtigt igang med trådløs fjernaflæsning!

PanPac udvider medarbejderstaben

Smart Automation - Nyt domicil

Arbejdsgivere: Bøvl er ikke bare bøvl

Moduler til skøjtebane

Ny Vejen Rådhus – i tæt bygning

Net-tekniker

Mobil sugearm til alverdens behov fra Thrane Maskiner ApS

Monteringstape velegnet til hybridbindinger

Badeværelsesgigant træder ind på det danske marked

Er du vinterklar?

Bygningsstabilitet og bygningsmaterialer

Sikker beskyttelse af rådnetank på Mølleåværket

iOLM - tjek de nye opdateringer

Kom godt i gang med at bruge Inventor

Bliv udstiller på EL & TEKNIK 2020 nu og få rabat

Relæer fra FINDER

Send til en kollega

0.329