23948sdkhjf

Godt samarbejde kræver store ører

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Kloakmestre og forsyningsfolk i Herning-området har det til fælles, at de er gode til at lytte til hinanden, og det giver god sparring og et godt samarbejde

Kloakmestrene og "bygherren" eller ordregiver, om man vil, hos Herning Vand, er rigtig gode sparringspartnere. Der er bare for få af dem, mener spildevandsfolkene hos forsyningsselskabet Herning Vand

Det manifesterer sig løbende i dialogen mellem de to parter i en grad, så både afdelingsleder Benny Nielsen og projektleder Thomas Sørensen hos forsyningsselskabet Herning Vand betragter egnens kloakmestre som rigtig solide sparringspartnere.- Vi inviterer faktisk alle kloakmestrene til dialogmøde hvert år i begyndelsen af året - uden for højsæsonen for gravearbejde. Det har vi gjort nu fire gange, og hver gang er mødet et tilløbsstykke i et omfang, så vi har opgivet at holde det i vores eget hus. Heldigvis kan vi låne os ind i auditoriet på social- og sundhedsskolen i Herning. Det bliver så fyldt op med kloakmestre, fortæller Thomas Sørensen i en pressemeddelelse.

Han og Benny Nielsen har ikke kendskab til, at andre forsyningsvirksomheder inviterer de stedlige kloakfolk til tilsvarende arrangementer. Men de kan varmt anbefale det.

Vi lytter gerne
- Vi er to parter, der lytter. Der kommer mange emner op på dialogmøderne. Arbejdet med kloaksystemet foregår ofte under forskellige forhold, og det giver nogle udfordringer, som vi så kan hjælpe hinanden med at tackle. Hos Herning Vand lytter vi altid gerne til gode ideer til udvikling fremover. Og kloakmestrene er selv med til at gøre en forskel, fordi de er rigtig gode til at komme med input, siger projektleder Thomas Sørensen.

- Kloakmestre - det er sådan nogle med store ører og små munde. Når vi har vore årlige møder, lytter de meget gerne til det, vi har at fortælle og suger til sig uden at kommentere en hel masse, tilføjer afdelingsleder Benny Nielsen i pressemeddelelsen.

Læs også: Kloakering i det åbne land kommer under lup

Herning Vand har selv to kloakmestre i staben. Thomas Sørensen er den ene, og han er rigtig godt tilfreds med, at han for nogle år siden lagde vejen omkring Learnmark Horsens og fik uddannelsen.

Ekstra baggrund
- Det er ikke afgørende for vores daglige arbejde, at vi har uddannede kloakmestre i Herning Vand. Men personligt giver det mig en ekstra baggrund, når jeg er ude for at lave kvalitetssikring. Jeg og min kloakmesterkollega, Heine Jensen, sørger naturligvis for at få den lovpligtige ajourføring hvert år, så vi altid er opdaterede, selv om vi ikke direkte arbejder som kloakmestre. Det giver os gode forudsætninger for at følge det arbejde, vi har entreprenørerne i gang med rundt omkring, selv om vi ikke selv står og graver. Vi kan nøje se, om det arbejde, vi får lavet, er som forventet og i orden, siger projektleder og kloakmester Thomas Sørensen.

Herning Vand har ikke selv udførende mandskab, men sender alle opgaver i udbud. Selskabet kører oftest selv tilsyn på projekterne, og det giver Thomas Sørensen og Heine Jensen direkte kontakt til kloakmestrene. Når det drejer sig om spildevand, har Thomas Sørensen som regel gang i to eller tre projekter ad gangen. Der separeres kloakker i stor stil i Herning Kommune, og Herning Vand er sådan cirka to tredjedele henne i separeringen.

- Det betyder ikke, at vi snart er færdige med den store opgave. De gamle kloaksystemer fra 1960’erne og -70’erne, som blev separeret dengang, er simpelthen slidt op eller er blevet for små. Måske begge dele. Derfor er vi i gang med en glidende overgang, hvor vi både laver nye separeringer og samtidig har taget hul på udskiftning af gamle, forklarer Benny Nielsen.

Læs også: Alt for få vil arbejde i kloakbranchen

Tæt samarbejde
Hos brancheforeningen Danske Kloakmestre nikker næstformand Thomas Rasmussen bekræftende til, at der foregår et tæt samarbejde mellem landets forsyningsselskaber og de mange autoriserede kloakmestre.

- På sin vis er det nærmest et usynligt samarbejde i det daglige, fordi begge parter betragter det som en naturlig selvfølge. Der er et gensidigt ønske om at hjælpe hinanden, fordi både forsyningsselskaberne og kloakmestrene har noget ud af det. I mange tilfælde kan vi jo ikke leve uden hinanden og er afhængige af netop den gode dialog, siger Thomas Rasmussen.

- Som kloakmestre kan vi bedre levere den gode vare til hr. og fru Jensen qua vores tætte kontakt til forsyningerne i de forskellige kommuner. Selv har jeg løbende samarbejde med forsyningsselskabet i Middelfart Kommune, og via mit arbejde i Danske Kloakmestres bestyrelse véd jeg, at det fungerer på samme måde for mine kolleger landet over, fortæller næstformanden.

Som Danmarks største brancheforening inden for kloakområdet organiserer Danske Kloakmestre 455 selvstændige kloakmestervirksomheder. Foruden at danne et stort netværk af kolleger, som alle har autorisationen i orden, fungerer Danske Kloakmestre selv som forsyningsvirksomhed af en række services over for medlemmerne.

Kurser og seminarer
- Som Thomas Sørensen hos Herning Vand fortæller, har autoriserede kloakmestre pligt til at ajourføre sig løbende. Det vælger rigtig mange af vore medlemmer at gøre på seminarer, som vi gennemfører i et tæt samarbejde med Byggeriets Kvalitetskontrol og Kloaksektionen under Dansk Byggeri. Medlemmernes interesse for at ajourføre og dygtiggøre sig er så stor, at det nærmest hører til reglen, af den oprindelige kursusplan må udvides med ekstra seminarer hvert år, siger Thomas Rasmussen.
Sigh

Danske Kloakmestre

Danske Kloakmestre har egen garantiordning, som sikrer medlemmernes kunder mod tab som følge af mangelfuldt kloakarbejde med en dækning op til 50.000 kr.
Brancheforeningen er også primus motor i forskellige faglige aktiviteter som blandt andet kloakering i det åbne land. Her står Danske Kloakmestre bag en omfattende undersøgelse af bundfældningstanke, nedsivningsanlæg og tømningsmetoder for at være med til at optimere kloakforholdene i landområderne mest muligt.

Endvidere er det Danske Kloakmestre, der sammen med Messe C i Fredericia står bag brancheudstillingen Kloakmessen hvert andet år. Udstillingen har udviklet sig til hele branchens mødested, hvor alle med tilknytning til kloakbranchen kommer for at hente ny inspiration og se nyt grej og materiel.

Sammen med to andre brancheorganisationer er det også Danske Kloakmestre, der driver certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-Inspektion. Den sikrer, at kloakmestre med TV-inspektion af kloaksystemerne er uddannet og klædt bedst muligt på til opgaverne.

Hold dig opdateret med Licitationen
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

No-dig-renovering helt ud i vejen

Hos Aarsleff Rørteknik giver renoveringsteknologi nye muligheder helt ude i vejene, og det kan spare kommunerne for store akutte regninger

Plus

Maskinhandel i stabil udvikling

JMM Holding A/S kommer ud med et større overskud, men lidt lavere omsætning, grundet frasalg af produktion

Gadefest med maskiner i centrum

Fem maskinforhandlere i Ringsted slår dørene op i to dage

Liftvirksomhed trækker kranproduktion hjem

Licitationen Mener
LICITATIONEN MENER: Selvindsigt på direktionsgangen

MinVolkswagen Fleet giver unikt overblik over alle firmabilerne

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Pressemeddelelse: Siorarsiorfik – Nuuk City Development A/S

Plus

Væksten skal bære vejservicefirma frem

Hos Systemafspærring i Støvring er det rettidig omhu og opkøb, der skal bære firmaet frem i de kommende år

Hæderspriser til fem digitale frontløbere

Plus

Offentlige myndigheders betalingsvilje: Minister truer med sanktioner

Kommuner og regioner skal være langt bedre til at overholde deres leverandørers betalingsfrister

Plus

Tidligere MTH-direktør får ny toppost

Entreprenørkoncernen BKH Gruppen har hentet Jesper Nordby ind som adm. direktør, og han træder ind i rollen fra i dag

Plus

JCB-importør melder klar til Brexit

Den danske JCB importør, Nicolaisen & Larsen har gjort sig mange tanker om Brexit

Plus

Læs kontrakten inden du køber maskinen

Pigerne har styr på kloak-inspektioner

No-dig på skal på skoleskemaet

Styret underboring på én kilometer under vand

Et lille stykke fra Avedøreværket - i Hvidovre, går en lille flok borebisser rundt. De kommer fra Firmaet Villy Poulsen i Skjern. De er kommet til hovedstaden for at forbinde Hvidovre med Amager

Plus

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

Årsmøde: Fuld skrald på cirkulær økonomi

Danske Maskinstationer og Entreprenørers årsmøde stod i den cirkulære økonomis tegn

Danmarkspremiere på teleskoplæsser

Første præsentation af teleskoplæsseren MLT961-145 V+L med ni meter løftehøjde på Scantrucks husmesse

Plus

Tilkøb skal komplettere udlejning

Med opkøbet af AH Lift A/S sikrer Riwal sig et andet udbud af materiel til de større byggepladser i byerne

Plus

Dansk producent melder vinterklar

Epoke A/S eksporterer sit vintermateriel til store dele af verden, og en række markeder er i fremgang

Plus

Brexit-afstemning er dårligt nyt for danske byggevarer

Plus

Skatteministeren: EU skubber kriseramte virksomheder nærmere en konkurs

IT-nedbrud nedlagde Licitationen

Plus 1

Ni nye øer skal etableres tæt på København

Plus

Krystalkuglen lover et hektisk nyt år

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Byggebranchens Oscar: Stjernestøvet drysser på TCT

Ingen gulvordre er for lille - du siger bare ja

Nye 2019 brochurer fra Keflico A/S - www.keflico.com

Valsning af plader og profiler - H. Nielssons Smede & Maskinfabrik A/S

Sundolitt fokuserer på klimaskærmen

ppssssttt...har du set den nye Window Lift Basic 200?

Kursus om ATEX og APV for eksplosionsfarlige områder

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat? Hvad bør du vælge?

Et ekstra øje i det høje

Elmålerens funktionalitet og grundlæggende egenskaber

Er du heldig?

Når kommende elever og virksomheder mødes – og der opstår sød musik

HF Powertech styrkes

Dorner og Universal Robots har skabt banebrydende løsninger

MgO-plader - efter den nyeste afgørelse

JFP afleverer igen boliger i Irmabyen

d-lite

Cirkulære konnektorer tåler de hårdeste vakuummiljøer

Isolering og gipsplade i én arbejdsgang.

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Workshop gav kundeindsigt

Automatik funktion til gravemaskiner

Arkils nye domicil og værksted i Århus

HF udvider økonomi

CO2 neutralt website

Send til en kollega

0.589