23948sdkhjf

Roskilde Kommune kickstarter udvikling af nyt område

Byrådet i Roskilde Kommune har godkendt salget af to grunde i bydelen Skousbo, der nu bliver til 44 nye boliger

Hvert år vokser Roskilde Kommune med 1000 nye indbyggere, og den udvikling forventes at fortsætte mange år frem.

Derfor er Roskilde Kommune i gang med en gennemgribende byudvikling, der skal sikre boliger til alle, og med 950 nye boliger på tegnebrættet er Skousbo i Viby den bydel i Roskilde Kommune, der forventes at blive udbygget mest de kommende år.

- Jeg er glad for, at investorerne er ved at få øjnene op for det kæmpe potentiale, der er i at investere i den sydligste del af Roskilde Kommune. Vi har behov for kickstarte jordsalget og udviklingen af Skousbo, så området bliver udviklet mens vi ridder på en højkonjunktur. Det er nu, at vi har behov for private investeringer for at omdanne den nye bydel, og med salget af de to grunde sår vi frøene for en både hurtig og bæredygtig udvikling af den nye bydel, siger borgmester Joy Mogensen (S).

44 nye boliger
De to byggegrunde bliver til 44 nye boliger. Byrådet har tidligere besluttet, at Boligselskabet Sjælland skal bygge 100 almene boliger i Skousbo, hvoraf 35 boliger vil blive opført i første etape. Boligerne forventes at stå indflytningsklar i foråret 2019.

Skousbo skal efter planen supplere Viby og samtidig tilbyde muligheder for at vælge mellem forskellige måder at bo på; fra byhuse til bofællesskaber, rækkehuse, lejeboliger og mere traditionelle parceller. En ny rapport fra konsulentfirmaet Exometric viser, at der er efterspørgsel efter flere boliger i hele Roskilde Kommune herunder Viby.

Roskilde Kommune har siden 2008 oplevet en stigning i antallet af indbyggere på næsten 6.500. Exometric forventer, at væksten holder dette niveau femadrettet.

Over de næste fem år estimeres det derfor, at kommunen øges med yderligere 3.700 borgere.

Roskilde Kommune vil sammen med investorer og projektudviklere sørger for at Skousbo får et varieret udbud af boligtyper af god kvalitet til en rimelig husleje.
brahe

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125