23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Når det gør ondt at gå på arbejde

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Arbejdsmiljøproblemer og ulykker i de danske virksomheder er ikke bare dyrt for den enkelte virksomhed, men også for samfundet som helhed i form af udgifter til sygedagpenge, genoptræning mv.

Derfor bør et godt og givende arbejdsmiljø selvfølgelig prioriteres, fordi det ofte kan ses på bundlinjen, når medarbejderne ikke har det godt - både fysisk og psykisk.

Nu er det ikke nogen hemmelighed, at bygge- og anlægsbranchen er en af de mere farlige brancher herhjemme at arbejde i.

Derfor er arbejdsmiljøproblematikken heldigvis også noget, som branchen tager dybt alvorligt, og sikkerheden indgår som en vigtig del af både tilbudsgivningen, men også i selve planlægningsfasen i forhold til en opgave.

Meget kan man planlægge sig ud af, men det gode arbejdsmiljø handler lige så meget om god kommunikation, hvor ledelsen i virksomhederne får kommunikeret sikkerhedsprocedurer og -anbefalinger ud til folkene på byggepladserne.

Kommunikationen kan gøre meget, men hvis ikke de ansatte tager et konkret ansvar for arbejdsmiljøet, er virksomheden og ledelserne langt fra målet.

Det må aldrig gøre ondt på krop og sjæl at gå på arbejde, og heldigvis har rigtig mange bygge- og anlægsvirksomheder styr på både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø.

Virksomheden har selvfølgelig det overordnede ansvar, men medarbejderne har også et ansvar og en pligt til at have fokus på sikkerheden og påpege uregelmæssigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11