23948sdkhjf

Milliard-kontrakt er underskrevet i Køge

Et joint venture bestående af entreprenørerne Itinera og CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende Ingeniører vandt i sidste måned opgaven med at bygge en 110.000 kvadratmeter stor senge- og behandlingsbygning til Sjællands Universitetshospital i Køge.

Fredag den 16. april blev kontrakten underskrevet, og går alt efter planen, stikkes spaden i jorden til byggeriet i sommeren 2019.

- Det er en stor dag for Region Sjælland. Vi har i dag indgået en aftale med et stort og topprofessionelt konsortium under ledelse af Itinera. Itinera har en mangeårig og omfattende viden og erfaring med at designe og opføre hospitaler af høj kvalitet, sagde regionsrådsformand Heino Knudsen, der underskrev på bygherres vegne sammen med projektdirektør Helle Gaub.

Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital og koster i alt fire milliarder kroner. Den aktuelle kontrakt omfatter 80 procent af de nybyggede arealer og rummer blandt andet akutafdelingen, sengeafdelinger, ambulatorier, billeddiagnostik, operationsstuer og stråleterapi.

Itinera og CMB står også for byggeriet af en stor del af Nyt Odense Universitetshospital og kommer dermed til at sætte et stort aftryk på sygehusbyggerierne i Danmark.

- Vi er meget stolte over at vinde kontrakten. Vi vil komme med vores ekspertise i hospitalsbyggeri og finde danske samarbejdspartnere, for eksempel ingeniører, så vi får et dansk-italiensk samarbejde, siger CEO Massimo Malvagna fra Itinera i en pressemeddelelse.

Byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge forventes endeligt gennemført i 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.112