23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Et skridt i den rigtige kystretning

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Havet giver, og havet tager. Det har været den gængse holdning til havet i århundreder for beboere og erhvervsdrivende langs de danske kyster.

I de senere år har havet blot taget lidt for meget af omgivelserne til fare for eksempelvis mange sommerhusejere i Nord- og Vestjylland og i Nordsjælland. Det har naturligt fremskyndet ønskerne om kystbeskyttelse i de berørte områder, hvorefter ønskerne i nogle situationer er strandet hos myndighederne, fordi for mange instanser skal ind over beslutningerne.

Nu vil regeringen med en lovændring gøre det nemmere at afgøre sager om kystbeskyttelse ved at samle beslutningskompetencen hos kommunerne.

Kystbeskyttelse er en omfangsrig affære og kræver selvfølgelig respekt for den omkringliggende natur. Derfor skal afgørelserne også foretages på et fyldestgørende grundlag. Men der må ikke gå bureaukrati i beslutningen til skade for værdierne hos de berørte grundejere. Derfor er det et positivt skridt, at regeringen nu samler beslutningerne hos kommunerne. Det bør sikre - hvis ellers kommunerne har en smidig sagsbehandling - at udsatte grundejere langt hurtigere kan få en afklaring på en kystbeskyttelse.

Der ligger så også en opgave i at sikre, at eventuelle klager ikke samler støv i Miljø- og Fødevareklagenævnet, som en række grundejere ved Roskilde Fjord tidligere har oplevet med dets forgænger, Natur- og Miljøklagenævnet. Vandet venter ikke på afgørelser, og derfor bør sager om kystbeskyttelse foregå hurtigt og smidigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141