23948sdkhjf

Den fleksible arbejdsplads presser de ansatte

Undersøgelse: Hver tredje føler, at de bør være på 24 timer i døgnet

En ny, stor undersøgelse blandt lønmodtagere i 33 lande viser, at 63 procent af danskerne er udstyret med teknologiske redskaber, der gør dem fuldt ud i stand til at udføre deres job hjemmefra eller fra en anden placering end den vanlige arbejdsplads.

Samtidigt mener flere en tre ud af fire lønmodtagere, at en smidig arbejdsplads styrker den daglige balance mellem arbejde og fritid.

Men træerne vokser ifølge rekrutteringsvirksomheden Randstad, der står bag undersøgelsen, ikke ind i himlen.

Fordele vi ikke vil undvære
For det fremgår også af undersøgelsen, at 35 procent mener, at den smidige arbejdsplads skaber et pres i forhold til den private sfære, da man føler sig forpligtet til at være tilgængelig hele tiden.

- I Danmark er vi helt klart nået langt på det teknologiske område, og rigtig mange har i dag mulighed for at koble sig op og arbejde forskellige steder fra - ikke mindst hjemmefra. Det giver den enkelte en høj grad af fleksibilitet i hverdagen, som meget få af os sikkert ville være foruden, mener Thomas Bælum, der er rekrutteringsdirektør i Randstad.

Bekymrende pres
Men han peger samtidig på, at både arbejdsgiver og arbejdstager har et ansvar for, at det ikke tager overhånd.

- Det er skræmmende, at en tredjedel af de danske lønmodtagere føler, at det er et pres på dem for at være tilgængelige i alle døgnets 24 timer.

- Selvom vi måske ligger lavt i forhold til andre lande, så er det klart et område, som arbejdsgiverne bør have fokus på. Det er meget vigtigt, at man forventningsafstemmer med sine medarbejdere i forhold til, hvornår de skal være tilgængelige - ligesom man som arbejdsgiver ikke må have en forventning om, at medarbejderne svarer omgående på mails sendt uden for arbejdstiden, siger Thomas Bælum.

Undersøgelsen er lavet af Randstad i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International, som har interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden.

Der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen.

Undersøgelsens resultater indgår i den seneste udgave af Randstad Workmonitor, der udkommer fire gange om året.

Randstad DK er en del af den internationale Randstad Group, en af verdens største udbydere af HR-løsninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109