23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Man skal blive ved sin læst

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Der er en grund til, at opgaver inden for uddannelse, ældrepleje og sundhedsvæsen hører hjemme i den offentlige sektor. Dels er det disse områder, hovedparten af vores skattekroner går til, og det er kerneopgaver for stat, kommuner og regioner.

Helt skævt går det imidlertid, når ikke mindst kommunerne begynder at udføre opgaver, som det private erhvervsliv er langt bedre til og har en større tradition for - eksempelvis grøn pleje og vejligehold og kloakarbejde. Så bliver der hurtigt tale om unfair konkurrence, der frarøver private virksomheder opgaven og dermed øget indtjening.

Derfor er det også på høje tid, at regeringen nu har landet en aftale med et flertal i Folketinget om at komme den unfair konkurrence til livs. Ikke mindst de forkætrede kontrolbud hvor kommuner eller regioner undersøger, hvad det koster at udføre en opgave og efterfølgende selv vælger at løse opgaven, kommer der nu langt større fokus på.

Nu skal årsagen til at kommunerne selv vil udføre opgaven frem i lyset, hvilket ikke er et øjeblik for tidligt, i og med kontrolbuddene koster virksomhederne store summer i forberedelser og afgivelse af tilbud.

I bund og grund er det dog sørgeligt, at skiftende regeringer og folketingsflertal ikke har kunnet kommet overens om et udspil til fair konkurrence på det offentlige område langt tidligere.

For kommunerne og regioner bør holde sig langt væk fra opgaver, som private virksomheder kan løse meget bedre.

De bør selvfølgelig - ligesom skomageren - blive ved sin læst og i stedet sætte alt ind på at udføre deres kerneopgaver bedst muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146