23948sdkhjf

Kulturtalenter får nyt hjem i Holstebro

Campus for Dansk Talentakademibliver base for elever, gæsteundervisere og udenlandske kunstnere

Talentudvikling er et af Holstebro Kommunes store indsatsområder og et trækplaster for unge med ambitioner om en fremtid i kulturens verden. Nu får talenterne deres eget nybyggede campus-miljø, der både rummer studieboliger, workshops, undervisning og administration. Det sker når Campus for Dansk Talentakademi indvies i dag.

- Med Campus for Dansk Talentakademi har Holstebro Kommune fået endnu et kulturelt fyrtårn og hele Danmark et nyt hjemsted for kunstnerisk talentudvikling af unge. En talentfabrik og kreativt kraftværk, som kommer til at trække elever, undervisere og kunstnere til Holstebro takket være Færchfonden og Realdanias støtte til udvikling af kulturelt entreprenørskab, siger Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), i en pressemeddelse.

Vækstmiljø for talenter
Campus-bygningen på 1.887 kvm ligger centralt i Holstebro over for naboerne Musikteatret Holstebro, Black Box Theatre og Det Kgl. Teaters Balletskole i Holstebro. De tre institutioner er blot nogle af talentakademiets mange træningsarenaer og samarbejdspartnere, som også tæller Odin Teatret og Holstebro Kunstmuseum.

- Ved at støtte etableringen af Campus for Dansk Talentakademi er vi med til at skabe et vækstmiljø for talenter til scenen, musikken, forfatterspiren eller måske til en helt ny kunstart, vi endnu ikke kender. Dermed byder Holstebro både på en mangfoldighed af kulturelle tilbud, og er i høj grad også hjemsted for den "skabende kunst", et særkende for Holstebros kulturelle profil, siger formand Annemette Færch fra den lokale Færchfonden, der står bag det nye byggeri sammen med Realdania.

"Bygningen skaber kultur

"
Den fire etager høje campus-bygning er tegnet af Cubo Arkitekter A/S, der også er byggeriets totalrådgiver.

DTA Campus er en markant bygning med udearealer lige ned til Storå og bliver også et naturligt centrum for det sociale miljø og samlingspunkt for talentakademiets 115 elever, hvoraf 44 kan bo på campus.

- Her er der kulturbygning i ordets dobbelte forstand: som en bygning med plads til kultur - og en bygning, der skaber kultur. Campus er nemlig ikke bare talenternes bygning, men hele byens bygning, der på bedste vis indgår i og bidrager til byens liv, siger adm. direktør i Realdania Jesper Nygård.

Talentakademiets internationale samarbejdspartnere tæller blandt andre New York Film Academy, Hamburg Contemporary Dance School, Litteraturhaus Hamborg og Shanghai Theatre Academy.

Med det nye campus får de udenlandske kunstnere mulighed for et tættere samarbejde via et "artist in residency-program", hvor etablerede kunstnere kan bo, arbejde og undervise på campusset i perioder.
brahe

Dansk Talentakademi

Dansk Talentakademi blev etableret i 2010. Det er en selvejende institution, der har en driftsoverenskomst med Holstebro Kommune
Talentakademiets uddannelser henvender sig til unge mellem 16 og 25 år. Der er fem linjer på akademiet, der alle forbereder eleverne til at søge på kunstneriske uddannelser
Linjerne, der er struktureret som det statsanerkendte MGK, er Kunst & Design, Musik, Dans, Musical & Teater og Forfatter
Færchfonden og Realdania har tilsammen støttet byggeriet af det nye campus med i alt 40 mio. kroner og Holstebro Kommune har doneret byggegrunden
Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125