23948sdkhjf

Køge vælger østjysk entreprenør til hal

Køge Idrætspark udvides med 4.000 kvm under tag

I midten af 2019 skal en ny Hal 3 stå klar til brug i Køge Idrætspark.

Køge Kommune har netop udnævnt Dansk Halbyggeri, Mangor & Nagel og Rambøll som vinder af totalentreprisen på byggeriet, som får et samlet areal på 4.000 kvm.

- Med den nye Hal 3 skaber vi et mødested mellem idrætsudøvere i alle aldre og de besøgende. Hallen udvider og binder de to eksisterende haller sammen. Det skaber et kraftcenter for hele idrætslivet i Køge, siger Anders Ladegaard Bork (DF), der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune.

Binder alle tre haller sammen
Anders Ladegaard Bork roser vinderforslaget for at tænke hallens mange funktioner sammen på en måde, der skaber plads til både idrætten og hele miljøet omkring sporten.

Den nye hal er således ikke blot en ekstra indendørs bane. Byggeriet binder alle tre haller sammen med en spillercafé. Gennem glasruder kan besøgende følge med i aktiviteterne i både Hal 1, Hal 2 og Hal 3.

Det nye byggeri opføres i to plan. På 1. sal indrettes kontorer, mødelokaler og flere åbne balkonområder. I stueetagen etableres café, loungeområder og mobile tilskuerpladser, så hallen både kan bruges til hverdag og opvisning.

Det sociale i centrum
De to eksisterende haller i Køge Idrætspark er i mange år blevet udnyttet til det maksimale. Hos Køgehallerne ser man derfor frem til næste sommers indvielse af de nye faciliteter.

- Med den nye idrætshal får frivillige og foreninger mere plads og bedre rammer. Den nye spillercafé sætter idrætshallens sociale dimension i centrum. Banen er for idrætsudøverne, men hallerne er for alle. Med en ny café og loungeområde skaber byggeriet rum til de mange fællesskaber, som er en uløselig del af foreningslivet, siger formand Kai Jensen.

Den nye hal vil skyde op samtidig med, at C.C. Con-tractor udfører en gennemgribende renovering af Køge Stadion med blandt andet kunstgræsbane og en ny overdækket tribune med 1.000 siddepladser.

Byggeriet har været udbudt i omvendt licitation med en targetpris på 46 mio. kroner.

Kontrakten forventes underskrevet efter påske.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171