23948sdkhjf

Gravemaskiner og minigravere til entreprenør

Entreprenørkoncern vender tilbage til Liebherr med tre 16 tons-gravemaskiner og køber også syv nye Yanmar-minigravere

Stig Bo Lippold undrede sig, da han i december 2016 fik hvervet som materielansvarlig hos entreprenørvirksomheden Arkil. Det skortede på Liebherr-maskiner i flåden af entreprenørmaskiner. Der havde faktisk ikke været indkøbt Liebherr i en årrække, selv om Arkil foretager et større puljeindkøb en gang om året.

- Jeg mente, at vi skulle prøve Liebherr igen. Det er pålidelige og pokkers stærke maskiner, og det kan vi jo godt lide. Det vandt gehør i ledelsen, og nu har vi så modtaget tre nye Liebherr-gravemaskiner fra den danske forhandler, Johs. Møllers Maskiner, fortæller Stig Bo Lippold.

De tre nye, gravende tyskere fordeler sig på to Liebherr R914 Compact på bælter og en Liebherr A914 Compact hjulgraver. Alle tre er 16 tons maskiner.

Men der fulgte mere med i bestillingen til distriktschef Claus Pedersen hos Johs. Møllers Maskiner. Arkil har nemlig også et vist forbrug af minigravemaskiner i to-tons klassen, og her var behov for udskiftning til afdelingen i Næstved, som udfører mange mindre opgaver for blandt andre Næstved Kommune og Næstved Forsyning. Der skal udføres meget gravearbejde til kabelnedlægning og forsyningsledninger, og her trumfer to-tons maskinerne.

Gode erfaringer
- Vi købte syv Yanmar SV18 minigravere til erstatning for gamle maskiner, der trængte til udskiftning. Vores afdelingschef i Næstved kender Yanmar-maskinerne og har gode erfaringer med dem. Men det var en grundig gennemgang af maskinernes specifikationer, pris og leveringstid, der blev udslagsgivende for, at det blev Yanmar-maskiner, siger Stig Bo Lippold.

- Lige som Yanmar-minigraverne er ideelle til de mindre opgaver, rammer Liebherrs 16 tons gravemaskiner perfekt til arbejder, som kræver godt med kræfter, men hvor det samtidig har stor betydning, at maskinerne er kompakte. De to bælte-maskiner går ind i produktionen generelt, mens A914’eren på hjul matcher et ønske fra ledelsen om, at vi udvider vores kerneforretning med blandt andet spildevandsledninger og andet kloakarbejde. Hjulgraveren er gesvindt og hurtig at komme rundt med inde i byerne, siger Stig Bo Lippold.

Den nye Liebherr A914 Compact er Arkils eneste hjulgravemaskine i den størrelse på Sjælland. Ikke desto mindre er den leveret med "jydekrog". Johs. Møllers Maskiner har leveret maskinen sammen med en tipvogn, som giver maskinføreren mulighed for at have såvel kloakrør som skovle og andet grej med sig på ladet, når han ruller ud på opgaver.

- Vi har tilmed fået lavet specielle tanke til ekstra forsyning af diesel, som kan løftes med dozerbladet i maskinens front. Det kan spare masser af god tid, at føreren ikke har behov for at forlade arbejdet for at tanke op. Han har altid selv ekstra diesel med.

- Vi ønsker en grøn profil hos Arkil. Derfor stiller vi altid krav til maskinleverandørerne om, at maskinerne skal være last-afbalancerede, og vi kræver dokumentation for, hvor mange timer, de går på literen af diesel. Her er Liebherr-maskinerne fint med, siger Arkils materielansvarlige, Stig Bo Lippold.
Sigh

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125