23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Glansen går af værdikæden

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Hvis du synger med på sangen om, at det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, så får du måske behov for at hvile sangstemmen og så småt begynde at nynne med på en ny melodi. Den handler ikke om mangel på arbejdskraft. Den handler om, at den største trussel for byggebranchen i de kommende år er, at håndværkerne står uvirksomme hen på byggepladserne i op til 30 procent af arbejdstiden på grund af dårlig planlægning, ledelse og kommunikation.

Noderne til den nye sang er skrevet af BAT-kartellets sekretariatsleder Gunde Odgaard, og han synger duet med seniorforsker på SBi, Niels Haldor Bertelsen. Førsteopførslen finder sted i form af en debat på torsdag på BYGGERI’18, som slår dørene op i Fredericia i dag. Messen ventes at samle op i mod 30.000 af de kvalificerede håndværkere, som altså i op til 30 procent af deres arbejdstid bare står med hænderne i lommerne og glor, fordi de mangler materialer, tegninger, instrukser eller effektive it-værktøjer, som kan gøre deres arbejdsdag mere produktiv.

Mestrene og svendene er blandt de vigtigste led i byggeriets værdikæde. Stopper hænderne, så halter produktiviteten, og bundlinjen bløder. Glansen går af det guld, som bygherren sender gennem værdikæden og bliver blot til flere forsinkelser og voldgiftssager og færre mursten og bygninger. Derfor skal du synge med på den nye sang om, at de største effektivitetsgevinster hentes gennem øget planlægning og effektiv kommunikation i hele byggeriets værdikæde.

Og du er et vigtigt led i kæden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125