23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Vi mænd bør kræve ligestilling

Det mener Lcitationen, Dagblad

Når kvinderne her til morgen vågner op til deres internationale kampdag, så er det måske også nu, at vi mænd bør kræve en form for ligestilling.

For der er for få kvinder i byggeriet, og det er altså ikke fordi, kvinder ikke kan eller vil, men det er en mandsdomineret verden, og vel egentligt også stadig domineret af en række dogmer på det område.

Bevares; det er da blevet bedre. Flere kvindelige ingeniører og ikke mindst flere kvindelige ledere har fundet vej ind i branchen, men skal der være en form for tydelig udvikling, endsige balance i tingene, er der lang vej endnu.

Måske er det den direkte kommunikationsstil, der hersker i branchen - for meget mandehørm - eller også tiltaler det at bygge bare ikke kvinderne i særlig høj grad.

Men fakta er, at der er rigtigt mange, rigtigt dygtige kvinder med blandt andet kompetente lederegenskaber, som ville kunne passe rigtigt godt ind i en byggevirksomhed.

Ikke bare som direktører men også ved bestyrelsesbordet. Bygninger bruges ikke kun af mænd, og bør vel derfor lige så godt kunne bygges af kvinder.

Det er imidlertid ikke noget, man lige ændrer, for det er både hos mændene og kvinderne, at holdningerne skal ændres, og det er noget der sker over tid.

Udviklingen er så småt begyndt at gå i den rigtige retning, men kun i dele af branchen - især blandt arkitekterne. Lad os på denne dag håber, at det breder sig, og vi får flere kvinder i byggeriet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156