23948sdkhjf

Nyt gademekka åbner i Viborg

Kulturhuset bliver et samlingspunkt for byens unge på tværs af skoledistrikter

En udtjent industribygning har fået nyt liv og inviterer nu indenfor til et levende kulturhus til gadesport, gadekultur og gadekunst.

Game Streetmekka Viborg åbner fredag 9. marts og sætter turbo på Viborg kommunes street-miljø. Huset skal sænke tærsklen til at deltage i aktiviteter og fællesskaber og målet er at samle gadeidræt, gadekunst og gadekultur under ét tag.

Miljø i verdensklasse
Undervejs har der været stor brugerinvolvering - senest med en byggeworkshop, hvor børn og unge var med til blandt andet at bygge møbler til huset.

- Viborg får den første facilitet i Danmark med optimale forhold for de mange forskellige udøvere af street art. Det vil kunne tiltrække helt nye brugergrupper til en facilitetstype som Game Streetmekka. Vi glæder os til at se, hvordan et street art-miljø i verdensklasse vil vokse frem - sammen med alle de mere fysiske aktiviteter, der også vil trives i Viborgs Streetmekka, siger Esben Danielsen, direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Projektet er realiseret i et samarbejde mellem Viborg Kommune, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden, Nordea-fonden og Game.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109