23948sdkhjf

Grønt lys til kæmpeprojekt: Fisketorvet kan vokse med 70.000 kvadratmeter

Butikker, kontorer, hotel og nye byrum er på vej

Metrostationen på Havneholmen åbner i 2024, og hos ejeren af Fisketorvet Copenhagen Mall, franske Unibail-Rodamco, ser man dette som en oplagt mulighed for at igangsætte en markant udvidelse af det eksisterende centerbyggeri.

Hele 70.000 kvadratmeter er på tegnebrættet, og i sidste uge blev en ny lokalplan for området godkendt i Københavns Borgerrepræsentation.

Arkitektteamet bag udvidelsen består af Schmidt Hammer Lassen Architects, SLA og Moe. Projektet omfatter en 15.000 kvadratmeter stor udvidelse af butiksdelen samt op mod 55.000 kvadratmeter til kontor og hotel integreret i butikscentret.

Otte nye byrum
Det hele skal opføres i én sammenhængende bebyggelse langs Kalvebod Brygge med en overbygning af forpladsen til den kommende metrostation.

Fisketorvet vil med lokalplanen få stueetager, som er transparente og åbne. I alt etableres otte nye byrum, blandt andet langs kanalen og havnebassinet, som indrettes i samspil med centerets nye åbne facader.

- Intentionen med lokalplanen er at skabe flere klassiske gadeforløb og åbne facader, oplyser Borgerrepræsentationen blandt andet i sit mødereferat.

Samtidig med udvidelsen af Fisketorvet giver den nye lokalplan også mulighed for, at Skanska Danmark kan bygge yderligere 5.000 kvadratmeter erhverv på ”Cirkuspladsen” lige vest for Fisketorvet.

Ikea-varehus med bypark på taget
Der er således markante forandringer på vej i området omkring Dybbølsbro, hvor Ikea i forvejen er i gang med at opføre et nyt møbelvarehus med tilhørende bypark på taget.

Dette projekt, der er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, omfatter i alt 74.000 kvadratmeter nybyggeri.

I området længst væk fra Dybbølsbro Station bygger Cabinn et 21.000 kvadratmeter stort hotel med 1.250 værelser, og i den modsatte ende opfører Høpfner Projects og Catella ”Kaktustårnene” med op mod 500 ungdomsboliger, tegnet af Bjarke Ingels Group.

De to tårne vil rage henholdsvis 80 og 60 meter i vejret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203