23948sdkhjf

Nyt Isfjordscenter viser klimaforandringer

Det bliver en grønlandsk virksomhed, som skal bygge formidlingscentret, der forventes at få stor positiv effekt på Grønlands turisme

Når kraner, lastvogne og entreprenørmaskiner til sommer hjælper de første stålbjælker på plads på byggepladsen til det kommende Isfjordscenter ved Ilulissat i Vestgrønland, så er mandskabet i maskinerne fra det grønlandske entreprenørfirma KJ Greenland A/S. Firmaet har netop indgået aftale med Realdania By & Byg om at være hovedentreprenør på opførelsen af Isfjordscentret.

Allerede i 2017 begyndte aktiviteterne på byggepladsen, hvor Avannaata Kommunia indledte arbejdet med byggemodningen, så byggeriet kan begynde i sommeren 2018.

- Vi bevæger os nu ind i næste fase af projektet, hvor skitser og tegninger forvandlet til håndgribelige konstruktioner i stål, glas og træ. Vi er spændte på at se den fantastiske bygning, der er inspireret af en sneugles flugt hen over landskabet, blive til virkelighed. Og vi ser frem til samarbejdet med KJ Greenland A/S, som jo har et indgående lokalkendskab og erfaring med de udfordringer, det giver at bygge nord for polarcirklen, siger adm. direktør i Realdania Jesper Nygård.

Det kommende formidlingscenter ved Ilulissat skal styrke turismeudviklingen i området og formidle det spektakulære områdes historie, udvikling og betydning og bl.a. fortælle om klimaforandringernes betydning. Isfjordscentret, som er tegnet af Dorte Mandrup arkitekter, forventes at få omkring 25.000 besøgende om året. Partnerskabet bag centret er Grønlands Selvstyre, Avannaata Kommunia, Realdania og Nordea-fonden.

Det forventes, at isfjordscentret i Ilulissat står færdigt i 2020.
Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11