23948sdkhjf

Banedanmark gennemfører test af nyt signalanlæg

Banedanmark skal i weekenden teste en opdatering af softwaren til det nye signalsystem

Banedanmark er i gang med det sidste arbejde af indførelsen af et nyt signalsystem på S-togsstrækningen mellem Jægersborg og Hillerød. Og i weekenden skal systemet testes.

- Vi er i gang med det sidste arbejde mellem Jægersborg og Hillerød, som er den første strækning med det nye signalsystem på S-banen. Det eneste vi mangler er at få de sidste funktioner i systemet på plads. Og det gør vi igennem en softwareopdatering, som skal testes i denne weekend, siger Søren Boysen, teknisk direktør i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

I førerhuset er der monteret computerskærme forbundet med en computer med software fra det nye signalsystem.

Kommunikerer data
Softwaren sørger blandt andet for, at toget kommunikerer data om sin position til det centrale signalsystem.

Den test der skal laves i weekenden 3.-4. marts er en ekstra test, som Banedanmark har valgt at lave. Ved sidste test af softwaren, som Banedanmark fik fra sin leverandør, var der ikke tilfredsstillende resultater. Der var eksempelvis fejl med visning af kørestrømstatus i trafikstyringen, samt visning af hastighedsreduktioner i førerrummet. Og det kunne give problemer for passagerne ved en eventuel udrulning:

- Jeg erkender fuldt ud, at det er generende for passagerne, at der skal en ekstra weekendspærring til. Men det er desværre nødvendigt og den bedste løsning i situationen. Vi vil ikke udrulle en systemopdatering uden, at den er gennemprøvet og vi har fået tilfredsstillende resultater. Ved at gøre det på denne måde, så reducerer vi risikoen for uventede forstyrrelser for passagererne. Og vi har haft en tæt dialog med vores leverandør og gennemgået processerne for at sikre så vidt muligt, at vi får tilfredsstillende resultater efter denne testweekend, Søren Boysen.

Klar til næste strækninger
Weekendspærringen betyder, at S-togene er erstattet af togbusser mellem Hillerød og Gentofte fra natten efter fredag til og med søndag i weekenden 3-4 marts.

Det er den første af to weekendspærring i foråret, hvor softwareopdateringen først skal testes i en hel weekend og i en senere weekend skal det udrulles.

- Det betyder, at vi har et system, som vi kan begynde at udrulle på de resterende S-togsstrækninger. Det glæder vi os meget til, fordi det vil komme S-togs pendlerne til gavn, siger Søren Boysen.

De næste strækninger som Banedanmark skal udrulle de nye signalsystem på er mellem Jægersborg-Svanemøllen, Klampenborg-Svanemøllen og Hellerup-Ryparken og derefter er det Farumbanen.

Opdateringerne til systemet tages endelig i brug maj.

brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109