23948sdkhjf

Udlandet trækker Aarsleff op i første kvartal

Den danske omsætning er faldet i første fjerdedel af regnskabsåret 2017/18, men takket være opkøb i udlandet når omsætningsvæksten op på 3 procent

Per Aarsleff Holding A/S, der er landets største bygge- og anlægsentreprenør, købte sidste år rørfornyelsesaktiviteterne i den norske virksomhed Olimb og hermed også ekstra omsætning og cirka 100 medarbejdere.

Den norske tilføjelse er hovedforklaringen på, at koncernen øger omsætningen fra 2,9 mia. kroner til 3 mia. kroner i første kvartal af indeværende regnskabsår.
Det svarer til en stigning på 2,9 procent, hvoraf 0,8 procentpoint er organisk vækst.

”Omsætningsvæksten kan primært henføres til Rørtekniksegmentet, hvor opkøbet af norske Olimb har bidraget til en vækst på 26,7 procent”, skriver ledelsen i kvartalsregnskabet for perioden 1. oktober - 31. december 2017.
Udland fylder mere
På det danske marked er omsætningen faldet med 2,5 procent i perioden, mens de udenlandske aktiviteter er steget med små 18 procent, hvoraf Olimb altså står for den største del. Samlet udgør udlandet nu 30 procent af aktiviteten, mens det var 27 procent i 1. kvartal af 2016/17-regnskabet.
Fordelt på de tre segmenter i koncernen - Anlæg & Byggeri, Fundering og Rørteknik - er omsætningen status quo for det største forretningsområde Anlæg & Byggeri. Rørteknik er som nævnt steget markant, mens Fundering taber terræn med en tilbagegang i omsætningen på 22 procent. Også indtjeningen er faldet i Fundering.
”Resultatet i de danske aktiviteter (inden for Fundering, red.) er lavere end forventet primært som følge af manglende aktivitet inden for byggegruber”, står der i kvartalsregnskabet.
Det skulle dog gerne blive bedre.
”Der er i kvartalet indgået kontrakter på en række nye byggegrubeprojekter, som vil bidrage positivt til aktivitetsniveauet specielt i regnskabsårets sidste to kvartaler”.
Fastholder målsætning
Koncernen øger overordet indtjeningsniveauet fra sidste år. Overskuddet er på 103 mio. kroner før skat i 1. kvartal mod 98 mio. kroner sidste år.
Det er ikke lykkedes at få en kommentar til regnskabet fra adm. direktør Ebbe Malte Iversen. Man må dog gå ud fra, at regnskabstallene generelt falder inden for målsætningen og det forventede, da der ikke er ændret i ambitionerne.
”Forventningerne til hele regnskabsåret 2017/18 er uændrede. EBIT (driftsresultat, red.) forventes at blive 450 mio. kroner. Omsætningen forventes at blive cirka 5 procent højere end i regnskabsåret 2016/17”.
I 2016/17 omsatte Aarsleff for 11,2 mia. kroner og kom ud med et driftsresultat på 380 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109