23948sdkhjf

Se vinderforslaget: Her er Skærbæks nye folkeskole

Det største byggeprojekt i Tønder Kommunes historie har nu fundet sit arkitektteam.

Siden november har fire hold af rådgivere haft til opgave at komme med bud på, hvordan en ny folkeskole i Skærbæk skal se ud.

Nu er totalrådgiveren fundet, og det bliver Friis & Moltke i samarbejde med Rummets Sprog, Tækker Rådgivende Ingeniører, Møller & Grønborg samt FM Bygningsdrift, der skal designe og projektere skolebyggeriet, som forventes i brug efter sommerferien i 2020.

- Vi får med den nye skole nogle tidssvarende rammer for undervisningen, og det er godt for børnene, men sandelig også for medarbejderne, siger borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Der er i alt afsat 90 millioner kroner til byggeriet af skolen, og dermed er der tale om det største byggeprojekt i Tønder Kommunes historie.

Egnstypiske tage og røde tegl
Den nye Skærbæk Skole bygges i to etager og indrettes med et observatorium øverst, som bliver frit tilgængeligt for offentligheden. Bebyggelsen disponeres med klynger i to fløje og et stort samlende torv i midten, hvor der bliver god plads til leg og læring.

Materialerne er træ, beton og tegl.

Dommerkomitéen har i sin vurdering lagt vægt på, at det vindende forslag rummer stor grad af fleksibilitet og fremhæver endvidere, at der ”er arbejdet dygtigt med samspillet mellem værftstypoligen - som er kendetegnende for marsken - og nyfortolkningen af de egnstypiske afvalmede tage og den røde tegl”.

Hos Friis & Moltke forklarer partner Mogens Husted Kristensen, at skolen udformes, så de fysiske rammer matcher og understøtter principperne i ”21st Century Learning Skills”.

- Vi ved, at vores adfærd og tænkning tager form af den situation, vi befinder os i. Derfor har læringsrummets form og muligheder - dets arkitektur - stor betydning for selve læringsprocessen. I Tønder Kommune har vi fået en modig og fremsynet bygherre, der tør gå nye veje, når det gælder pædagogiske visioner og nye dannelsesidealer, siger han.

Byggeriet forventes i udbud mellem den 22. oktober 2018 og den 15. januar 2019, mens første spadestik er berammet til januar 2019.

Der er i alt afsat 90 millioner kroner til byggeriet af skolen, og dermed er den nye skole det største byggeprojekt i Tønder Kommunes historie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156