23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Skeletterne vælter ud af skabet

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det skorter efterhånden ikke på skeletter, som vælter ud af skabet, når det kommer til opførelsen af den nye Storstrømsbro.

Senest er det nu kommet frem, at ledende medarbejdere hos den ene af konsortiedeltagerne, Grandi Lavori Fincosit (GLF), er under mistanke for systematisk tyveri og og videresalg af byggematerialer på et tunnelbyggeri mellem Italien og Frankrig, hvor GLF er hovedentreprenør.

Alle er selvfølgelig uskyldige indtil det modsatte er bevist. Og det gælder også i den konkrete sag.

Men det vindende italienske konsortium er efterhånden plaget af så mange skandaler, at man godt kan spørge, om Vejdirektoratet og dets rådgivere har gjort deres forarbejde godt nok, når de ikke har undersøgt, hvad det var for virksomheder, der blev lukket ind i folden ved prækvalifikationen.

Danske bygherrer er dog ikke forpligtede til at indhente oplysninger om udenlandske virksomheder, som en bygherre vil skrive kontrakt med, hos myndighederne i det pågældende land.

Derfor er det i lige så høj grad lovgivningen - både den nationale men også EU’s - man burde kigge på.

Vejdirektoratet har godt nok mulighed for at aktivere en særlig eksklusionsklausul, hvis der falder dom over virksomheder eller enkeltpersoner.

Men bygherrerne og dets rådgivere burde have langt flere redskaber til at imødegå en potentiel skandale af rang, der efterhånden er ved at være tale om på Storstrømmen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125