23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Anlægsbranche i europæisk nedtur

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Det er ikke så sjovt at være en del af anlægsbranchen i øjeblikket. Ikke bare herhjemme, men også i Europa mærker de europæiske anlægsentreprenører, at investeringerne i nye veje, broer mv. ligger på et lavt niveau.

Ifølge formanden for de europæiske asfaltvirksomheder, den danske adm. direktør John Kruse Larsen fra Pankas A/S, fordi, EU har skærpet kravene for det offentlige forbrug i sine medlemslande.

Danske anlægsentreprenører er dermed en del af en kedelig udvikling, hvor virksomhederne i den grad må kæmpe om opgaverne. Så meget at de hjemlige anlægsentreprenører for tredje år i træk oplever minusvækst på hjemmemarkedet - i år 1,8 procent.

Men overraskende er det jo ikke, når man tager i betragtning, at Vejdirektoratet ikke ligefrem rutter med pengene, når det gælder den langsigtede planlægning af vejinvesteringer. Det giver selvfølgelig massive udfordringer i virksomhederne, som ikke kan tænke flere år frem i tiden med fare for at ansatte finder andet arbejde, og anlægsvirksomhederne mister vigtig knowhow.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) meldte i sidste uge ud, at der skal bygges flere veje - efter 2020. Men der var ingen penge på bordet. Og det efterlader stadig anlægsvirksomhederne i et opgavemæssigt vakuum, hvor de hverken kan gøre fra eller til.

Anlægsbranchen er i bund og grund afhængig af statslig finansiering af projekter, og derfor skylder regeringen at melde nogle mere langsigtede planer ud for anlægsinvesteringerne.

Frem for at lade dem være en skrueknap ved de årlige finanslovsforhandlinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.328