23948sdkhjf

NCC har rømmet grusgrav

Det sker efter, der er sprunget læk på en benzinledning under gravearbejde ved Bregninge Grusgrav. Ingen er kommet til skade

Her til formiddag er der sprunget læk på en benzinledning i Vestsjælland. 

- Det er en olieberedskabsledning, som løber fra raffinaderiet i Kalundborg til tankterminalen i Hedehusene, der er sprunget læk ved en grusgrav ved Svebølle, oplyser beredskabschef Lasse Hansen ved Vestsjællands Brandvæsen til ritzau. 

Nærmere bestemt drejer det sig om Bregninge Grusgrav mellem Svebølle og Bregninge, som drives af entreprenørfirmaet NCC.

- Vi har ramt den her ledning i forbindelse med noget gravearbejde. Når sådan noget sker, ringer vi 112, og beredskabet kommer og tager over, fortæller kommunikationschef i NCC, Trine Leth, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Hun oplyser, at de har "rømmet pladsen”, og at de endnu ikke kan sige noget om konsekvenserne i forhold til forurening, og hvad det får af betydning for NCC's arbejde i grusgraven.

 - Lige nu er fokus på, at det her er sket, og at det skal håndteres, siger hun og fremhæver, at der ikke er nogen, der er kommet til skade. 

Alarm kort før kl. 10
Ifølge ritzau løb alarmen om lækket ind kort efter klokken 10. Og kort efter klokken 11 har Midt- og Vestsjællands Politi meldt ud, at udslippet er stoppet.

Lasse Hansen har over for ritzau beskrevet, at da brandvæsnet ankom til stedet, stod der en syv-otte meter høj stråle benzin op i luften.

Benzinledningen er en del af det danske olieberedskab, som blandt andet har til formål at garantere forsyningssikkerheden.

Ledningen mellem Kalundborg og Hedehusene forsyner hele hovedstadsområdet med brændstof.

Det er ifølge ritzau ikke første gang, at ledningen springer læk. Det skete også tilbage i 2014, hvor 10.000 liter benzin lækkede nær Tølløse, da en gravemaskine kom til at grave ledningen over.

Et område på 15.000 kvm blev i den forbindelse forurenet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11