23948sdkhjf

Nyt internationalt projekt til BIG: 280 meter skyskraber i Singapore

Sammen med italienske CRA-Carlo Ratti Associati står Bjarke Ingels’ tegnestue, BIG, bag et nyt tårnbyggeri i 51 etager i Singapores travle Central Business District.

Tårnet erstatter et parkeringskompleks fra 1980'erne og bliver med sine 280 meter et af de højeste i Singapore, når det står færdigt i 2021. Byggeriet får et samlet areal på 93.000 kvadratmeter og er netop igangsat.

BIG og CRA vandt projektet i en arkitektkonkurrence, udskrevet af det asiatiske ejendomsselskab, CapitaLand, som med skyskraberen ønsker at skabe fremtidens arbejdsplads.

Bygningens facade består af lodrette elementer, der ’trækkes fra hinanden’ for at give udsyn til de mange planter, der blomstrer fra bygningens bund, kerne og tag – teksturer af stål og glas blandet med tropisk vegetation.

Ved tårnets fod mødes de besøgende af en 19 meter høj foyer – City Room – der giver fornemmelsen af at træde ind i en regnskov. Her etableres blandt andet lobby-faciliteter for tårnets virksomheder og beboere samt en række offentlige funktioner.

De første otte etager oven på foyeren indrettes med i alt 299 servicerede boliger og en lang række tilhørende fællesfaciliteter som fitness, swimmingpool, jacuzzi, loungeområde og egen løbesti. Herefter følger 29 etager med eksklusive kontorlejemål.

I bygningens kerne, godt 100 meter over jordens overflade, finder man ”Green Oasis” – et 30 meter højt, vertikalt havelandskab med snoede gangbroer og mulighed for arbejde eller afslapning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158