23948sdkhjf

Aarsleff vinder milliardprojekt i Nordhavn

Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S har udpeget Per Aarsleff A/S til stort byggeprojekt i Nordhavn, der omfatter byggeri på kunstig ø

Den danske bygge- og anlægskoncern Per Aarsleff Holding A/S har vundet konkurrencen om at indgå i totalentreprisen på Kronløbsø-projektet, der omfatter byggeri af boliger, erhverv og parkeringskælder i hovedstadsbydelen Nordhavn.

Kontraktsummen for totalentreprisen ventes at udgøre over 1 mia. kroner, oplyser Per Aarsleff Holding i en børsmeddelelse. Det påvirker ikke koncernens forventninger til regnskabsåret 2017/18.

- Med opgaven kan vi bringe flere af vores faglige kompetencer i spil som vandbygning, spunsning, grundvandssænkning, udgravning, betonkonstruktioner og på toppen af det boligbyggeri, siger vice adm. direktør i Aarsleff-koncernen, Lars M. Carlsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ø-byggeri 
I alt blev tre indbudt til at afgive tilbud, men en af tilbudsgiverne sprang fra undervejs. Og Aarsleff endte som vinder baseret på blandt andet pris, kvalitet og organisation.

- Kronløbsøen P/S har haft en god proces og har på den baggrund valgt entreprenørkoncernen Aarsleff som foretrukken entreprenør på Kronløbsøprojektet i Københavns Nordhavn. Vi er glade for at have fået en dygtig og kompetent entreprenør og ser frem til et godt samarbejde, siger bestyrelsesformand for Kronløbsøen P/S, Nicolai Irminger Axholm.

Mere præcist omfatter projektet 25.000 kvm bolig- og erhvervsbyggeri i seks separate bebyggelser, der skal etableres ovenpå en undervands-parkeringskælder i tre etager med plads til 1.000 biler. Tilsammen kommer parkeringskælderen og bolig- og erhvervsbyggeriet til at udgøre den kunstige ø Kronløbsø.

Der skal også bygges 8.000 kvadratmeter boliger på adressen Fortkaj, der hører til den landsfaste del af Nordhavn, og en adgangstunnel ud til Kronløbsøen samt forbindelsesbroer mellem den kunstige ø og resten af havneområdet. Projektet forventes at starte i indeværende år og løbe fire år frem.

Ikke underskrevet endnu
Inden Aarsleff kan sætte skovlen i jorden, skal entreprenøren først deltage i projekteringen sammen med rådgiverteamet, der vandt projektkonkurrencen. Det består af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, Rambøll Danmark A/S, arkitektfirmaet Cobe ApS og by- og landskabsarkitekten Sted ApS.

Projekteringsfasen forventes at vare tre måneder. Her skal Aarsleff sammen med rådgiverteamet foretage projektoptimeringer, så bygherres ønsker til kvalitetsniveau, budget og tidsplan imødekommes.

"Såfremt denne fase forløber planmæssigt, er det parternes hensigt efterfølgende at indgå en totalentreprisekontrakt", skriver Aarsleff i børsmeddelelsen

Bygherren Kronløbsøen Projekt P/S består af det statslige og kommunale udviklingsselskab By & Havn I/S (50 procents ejerandel), PensionDanmark og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab, der ejer henholdsvis 40 procent og 10 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156