23948sdkhjf

Daurehøj Erhvervsbyg må arbejde om natten

Ombygningen af den karakteristiske Vesterportbygning i København er i gang. Et arbejde, som mest foregår om natten

Ombygningen af Vesterportbygningen i indre København er i gang.

Der er tale om tre etager i det store kontorhus, som Nordea Ejendomme ønsker renoveret. Daurehøj Erhvervsbyg A/S er hovedentreprenør og udfører al tømrer- og snedkerarbejder, mens underentreprenører varetager de øvrige arbejder.

Bygningen er i drift under hele ombygningen, og der er derfor en række hensyn, som skal tages. Ifølge Dennis Rother, projektleder fra Daurehøj Erhvervsbyg A/S, skal det mest støjende arbejde udføres i tidsrummet 17-9, hvilket kan være lidt af en udfordring - især når der er flere fagentrepriser involveret.

Opgaven kræver derfor grundig koordinering.

Første af sin art i Danmark
Selve bygningen er beliggende mellem Vesterbrogade og Gammel Kongevej lige ved Vesterport Station, som har været med til at give bygningen sit navn.

Den blev opført i 1931-32 af arkitekterne Ole Falkentorp og Povl Baumann og var for sin tid nyskabende - både hvad angår konstruktion og funktion.

Bygningens arkitektur markerer overgangsformen mellem nyklassicisme og funktionalisme og var den første af sin art i Danmark.

De funktionalistiske træk ses i den lette skeletkonstruktion med alle bærende søjler og dragere af valset profilstål. Det samme princip, som amerikanske skyskrabere blev bygget efter.

Yderst er bygningen beklædt med kobber, som irrede forholdsvis hurtigt, hvilket førte til øgenavnet "femøren" blandt de lokale.

Arbejdet på bygningen ventes afsluttet midt juni.
jsk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094