23948sdkhjf

Lemminkäinen bliver til YIT

De to finske entreprenørvirksomheder, YIT og Lemminkäinen, som begge har eksisteret i mere end 100 år, er fusioneret med virkning fra den 1. februar 2018.

Fremover drives de to virksomhed videre under navnet YIT.

I Danmark betyder det, at Lemminkäinen A/S i Silkeborg skifter navn til YIT Danmark A/S. Men derudover får fusionen umiddelbart ingen betydning for de nuværende aktiviteter i Danmark, hvor godt 300 medarbejdere er beskæftiget.

- Alle vores igangværende projekter med kunder og partnere fortsætter som planlagt. Vi er fortsat ansvarlige for alle vores kontrakter i overensstemmelse med den oprindelige forpligtelse, oplyser administrerende direktør Claus Terkildsen i en meddelelse.

Såvel YIT som Lemminkäinen er specialiserede virksomheder inden for infrastruktur og vejbelægning. Med fusionen skabes en finansielt stærk aktør med over 10.000 ansatte og en omsætning på 3,8 mia. euro.

- Sammenlægningen er et strategisk vigtigt trin for os, og den skaber en platform for at vokse og blive en af de ledende byudviklere i byggesektoren i Nordeuropa. Jeg er sikker på, at denne kombination skaber en spiller, hvis aktive udviklingsarbejde yderligere forbedrer kundeoplevelsen og virksomhedens konkurrenceevne. Kombinationen skaber også nye karrieremuligheder inden for eksempelvis krævende projekter, som kombinerer infrastruktur, erhvervsbyggeri og boliger, udtaler administrerende direktør i YIT Corporation, Kari Kauniskangas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125