23948sdkhjf

Rejsegilde: Her skal laves 1.200 tons mad fra bunden

Byggeriet af det nye hospitalskøkken på supersygehuset i Skejby ved Aarhus er nu så langt, at Region Midtjylland og OPS-partneren KPC tirsdag kunne fejre rejsegilde.

- Jeg er rigtig glad for, at samarbejdet med KPC har gjort byggeriet muligt. Rejsegildet på hospitalskøkkenet er en vigtig milepæl i byggeriet af Danmarks største hospital, der selvfølgelig skal have et køkken med plads til at lave sund mad til patienter, pårørende og ansatte, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Plads til 100.000 frikadeller

Hospitalskøkkenet bliver med sine cirka 4.700 kvadratmeter blandt landets største og ventes færdigt, så det kan tages i brug i november 2018.

Hvert år skal køkkenet levere 1.200 tons mad tilberedt i cirka tre millioner måltider, heraf cirka 70 procent økologisk. Køkkenets 140 medarbejderne kommer – rundt regnet - til at skrælle 250.000 gulerødder og stege 100.000 frikadeller om året.

Køkkenet afløser de tre køkkener på Aarhus-hospitalerne i Risskov (psykiatri), Tage Hansens Gade og Nørrebrogade. De tre køkkener fusioneres i det nye byggeri.

Det kommende hospitalskøkken skal levere mad til cirka 2.350 patienter og fire kantiner hver dag. Køkken, som blandt andet får eget bageri og eget slagteri, åbner efter planen i november 2018.

Som OPS-leverandør står KPC både for selve byggeriet og for de første 15 års drift af den 4.700 kvadratmeter store bygning. Entreprenøren har undervejs arbejdet tæt sammen med de kommende brugere af køkkenet:

- Vi har haft en længere proces med brugerne, der konstruktivt og kreativt har bidraget til at finde optimale løsninger. De fortjener ros for at respektere den økonomi, der er afsat. Samarbejdet har været rigtigt godt, også på tværs af de tre køkkener, byggeriet samler, siger direktør i KPC, Peter Christophersen.

Arkitema er arkitekt på projektet, mens Sweco er rådgivende ingeniør. Niras er bygherrerådgiver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188