23948sdkhjf

Anker Hansen & Co. skal bygge nyt plejecenter

Byggeri til 200 mio. kroner i Roskilde er designet med et særligt fokus på demens.

Den 9. februar stikkes spaden i jorden til et nyt plejecenter i Roskilde-bydelen Hyrdehøj.

Entreprenør på byggeriet bliver Anker Hansen & Co., der har vundet hovedentreprisen i konkurrence med GVL Entreprise, Einar Kornerup, Daurehøj Erhvervsbyg og BNS.

- Anker Hansen & Co. leverede et seriøst tilbud med skarpe priser på alle bygningsdele. Samtidig er det en erfaren entreprenør med mange byggerier bag sig, som vil lave et grønt og bæredygtigt byggeri, siger formand Morten Gjerskov fra Roskilde Kommunes Sundheds- og Omsorgsudvalg.

Aftalen er netop underskrevet, og Anker Hansen & Co skal dermed arbejde sammen med Cubo Arkitekter, Force4 Architects, Balslev Rådgivende Ingeniører samt Henrik Jørgensen Landskab, der vandt arkitektkonkurrencen tilbage i juni 2016.

Plejecenter Hyrdehøj har et budget på 200 mio. kroner og kommer til at bestå af 64 plejeboliger, 30 boliger til rehabilitering, 10 boliger til udviklingshæmmede borgere samt træningsfaciliteter.

Byggeriet har et særligt fokus på demens, så udformningen og indretningen vil tage hensyn til, at størstedelen af beboerne har et stort behov for pleje og omsorg. Ligeledes vil udendørsarealerne blive udformet som haver, hvor beboerne frit kan færdes i trygge rammer.

Byggeriet skal stå færdigt i starten af 2020. Ambitionen er at opnå DGNB-certificering på guldniveau.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.079