23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Fondsfinansiering er en falliterklæring

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Efter weekendens afgørelser i DM Skills kan landets erhvervsskoler nu vænne tilbage til normalen. Og set fra et økonomisk perspektiv er det ikke ligefrem et rosenrødt et af slagsen. For regeringens krav om besparelser på erhvervsskolerne på to procent årligt kan ikke undgå at sætte skolerne under pres.

Ifølge organisationen Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har skolerne 100 mio. kroner mindre at drive erhvervsuddannelser for i 2018 end i 2017. Og de penge skal jo hentes et sted, og det er på besparelser på uddannelser.

Udadtil er Grundejernes Investeringsfonds beslutning om at støtte erhvervsuddannelserne med flere millioner kroner derfor også faldet på et tørt sted. For det gør, at der trods alt er et godt grundlag at skabe gode uddannelser inden for eksempelvis renovering.

Men det er alligevel en falliterklæring, at penge udefra skal holde hånden under erhvervsuddannelserne frem for en statslig investering. Specielt i en tid, hvor bygge- og anlægsbranchen nærmest skriger efter faglært arbejdskraft for at kunne klare fremtidens efterspørgsel.

Danmark skal ikke ende med et privatfinansieret uddannelsessystem, hvor skolerne er afhængige af finansiering udefra for at kunne tilbyde kvalitetsuddannelser. Modsat visse universitetsuddannelser er der jo direkte brug for faglært arbejdskraft. Derfor bør der fra statens side også være en langt større vilje til at støtte erhvervsskolerne frem for at tage penge fra dem.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11