23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Inspirationen skal starte i folkeskolen

Det mener Licitationens Dagblad

Det store messecenter i Herning er i disse dage omdrejningspunkt for årets danmarksmesterskab for unge lærlinge på landets erhvervsskoler, DM i Skills.

DM i Skills har udviklet sig til et kæmpe udstillingsvindue for erhvervsuddannelserne, og med godt 55.000 besøgende - heraf mange folkeskoleelever - ved sidste års mesterskab i Aalborg vidner det heldigvis også om, at interessen for erhvervsuddannelserne er til stede.

Men det skal jo ikke blive ved interessen. For skal bygge- og anlægsvirksomhederne kunne følge med efterspørgslen, kræver det, at langt flere elever tager en erhvervsuddannelse efter folkeskolen frem for i dag, hvor langt flere stadig vælger den gymnasiale vej.

Virksomhederne har selvfølgelig et ansvar for at oprette nok praktikpladser. Men der ligger et lige så stort ansvar på vejlederne og lærerne i folkeskolen. Ikke alle folkeskoleelever er egnet til at gå tre år på gymnasiet, og her bør lærere og vejledere i langt højere grad motivere eleverne hen imod en erhvervsfaglig uddannelse. Det kræver selvfølgelig en grundlæggende viden om de håndværksmæssige fag og livet i en virksomhed, og det bør skolerne og lærerne i langt højere grad prioritere inden for de rammer, som undervisningen giver. Her kunne samarbejde med lokale håndværksvirksomheder jo ikke ligefrem skade.

DM i Skills bliver forhåbentlig en øjenåbner for nogle folkeskoleelever - og forhåbentlig har de deres forældre med. For påvirkningen skal også gå denne vej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125