23948sdkhjf

Calum klar med nyt stort boligprojekt i Aalborg

Tidligere TDC-bygning rives ned og erstattes af 220 lejeboliger i grønne omgivelser. Totalentreprenøren er valgt og går i jorden til april.

Onsdag godkendte byrådet i Aalborg Kommune en lokalplan, som baner vej for et nyt projekt med 220 lejeboliger ved indgangen til det såkaldte Digterkvarter, godt fem kilometer syd for Aalborg centrum.

Projektet, der er navngivet ”Oasen”, er tegnet af Kjær & Richter med Svend Poulsen som rådgivende ingeniør og opføres i totalentreprise af HP Byg for ejendomsudvikleren Calum.

Ifølge Calum-direktør Jakob Axel Nielsen bliver der tale om et nyskabende boligbyggeri med massivt fokus på bæredygtighed og rekreative elementer. Boligerne opføres rundt om en tidligere grusgrav, der omdannes til et grønt område med en sø i bunden.

- Søen, det kuperede landskab, de mange træer, buske og græsarealer kommer til at fungere som en oase i området, som inviterer beboerne til at komme ud af lejligheden og ud og nyde naturen, siger Jakob Axel Nielsen.

Altan, terrasse eller kolonihave
På grunden ligger i dag en stribe kontorbygninger, som årtier tilbage husede Jydsk Telefon, der siden blev til TDC. De gamle bygninger rives nu ned og erstattes af en randbebyggelse i 3-7 etager med teglfacader.

Der bliver tale om i alt 16.000 kvadratmeter nybyggeri fordelt med 109 lejligheder på 50 kvadratmeter, 77 lejligheder på 75-89 kvadratmeter og 34 lejligheder på 112 kvadratmeter. Der er lagt op til, at de beboere, som ikke får egen altan eller terrasse, vil få mulighed for en kolonihave.

Projektet er valgt på baggrund af en indbudt konkurrence med deltagelse af fire hold af arkitekter, ingeniører og entreprenører.

- Vinderteamet har tilbudt en løsning, der på fineste vis transformerer et i forvejen tilbygget område og en tidligere grusgrav til et utroligt attraktivt boligområde med ekstraordinære grønne kvaliteter. Vores intention med dette projekt er at løfte niveauet for, hvordan vi kan forene bæredygtighed, det bynære liv og samtidig hente naturen ind i lejlighedsbeboernes hverdag, siger Jakob Axel Nielsen.

Nedrivningen af de eksisterende bygninger på hjørne af Ny Nibevej og Hobrovej indledes nu, hvorefter selve byggeriet startes op til april. Som led i projektet etableres en ny adgangsvej, som får navnet Karen Blixen Vej. Byggeriet vil rejse sig i syv etager ud mod hjørnet af Hobrovej og Ny Nibevej. Herfra nedtrappes bebyggelsens højde og tæthed

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14