23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Udflytning må ikke koste ekspertise

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det var sikkert med usikkerheden hængende som en tung sky over hovederne, at tusindvis af statslige ansatte i går mødte ind på arbejde. 4.024 arbejdspladser blev således flyttet rundt på danmarkskortet i anden runde af regeringens plan for udflytning af statens arbejdspladser.

Det er en sympatisk tanke, regeringen har, at de statslige arbejdspladser kommer tættere på borgerne og virksomhederne frem for at klumpe sig sammen i et sandt DJØF-vælde i København.

For udflytningen skaber selvfølgelig lokale arbejdspladser i de provinsbyer og -kommuner, som er heldige at skulle huse en ny styrelse eller dele af en styrelse, samt flere skattekroner i kommunekassen, hvis de statsansatte vælger at bosætte sig i kommunen.

Men erfaringen fra den første runde af regeringens "Bedre Balance"-plan viser desværre, at det snarere kun er arbejdspladserne og ikke ansatte som flytter med. Indtil nu er kun 23 procent af medarbejdere rykket med eller pendler til deres arbejdsplads.

Regeringen kan jo have nok så mange intentioner om statslige arbejdspladser uden for København. Men faren er jo, at det koster dyrebar ekspertise, fordi specialister vælger at sige deres job op med udsigten til at skulle arbejde i eksempelvis Nordjylland.

Udflytningsplanerne er godt for beskæftigelsessituationen uden for København, men det må ikke ende i ren symbolpolitik fra regeringens side. Den har et stort ansvar for at sikre, at ekspertisen ikke forsvinder fra de statslige styrelser. Eller ender det med en stat i ubalance.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141