23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Glædeligt med grønt innovationsboom

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Det er vel ikke for meget sagt, at bæredygtighed og genanvendelse i byggeriet er blevet et af de vigtigste parametre, når det gælder byggeriets fremtidige udvikling.

Der findes vel ikke det nybyggeri i dag, som ikke stiller krav om brug af bæredygtige byggematerialer og opnåelse af et af de efterhånden mange bæredygtighedscertifikater, der findes på markedet.

Udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger afspejler sig i den grad i de nominerede byggematerialeproducenter til Byggeriets Klimapriser, som uddeles på byggemessen Byggeri’18 i marts.

Der er i år modtaget 30 procent flere indstillinger til klimapriserne, hvilket ifølge organisationen Danske Byggecentre vidner om noget nær et grønt boom af innovationsløsninger.

For dansk byggeris fremtidige udvikling er det selvfølgelig glædeligt, at de danske byggematerialeproducenter er blevet bedre til at tænke klima, energi og miljøet ind i deres produkter.

Skal den danske byggebranche klarer sig i konkurrencen med udlandet er endnu mere innovation nemlig påkrævet. Det nytter ikke noget, at branchen træder rundt i den samme trædemølle i forvisning om, at opgaverne nok skal komme. Det gør de sikkert; men det gør de udenlandske konkurrenter og produkter også, og derfor er stigningen i indstillede kandidater til klimapriserne en god indikation på, at den danske byggebranche er på den rette grønne vej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094