23948sdkhjf

Generationsskifte i H+Arkitekter

Tegnestuen udnævner ny administrerende direktør og gennemfører en omrokering i partnerkredsen.

Efter 32 år som administrerende direktør lader Ib Hou nu ansvaret for udviklingen af H+Arkitekter gå videre til næste generation.

Ny mand i direktørstolen er Rasmus Klausen, der siden 2001 har været en del af H+Arkitekter, hvor han i 2008 blev partner.

- Vi vil først og fremmest fokusere på at videreudvikle den profil, vi har inden for offentligt byggeri, særligt inden for kontor-, undervisnings- og laboratoriebyggeri, hvor vi efter en målrettet satsning har oplevet stor vækst de seneste år, siger Rasmus Klausen i en pressemeddelelse.

Vækst hele vejen rundt
H+Arkitekter flyttede i september sidste år til større lokaler i Hillerødgade 30B i de gamle Novo-fabrikker på Nørrebro i København.

Flytningen var en konsekvens af den senere års markante udvikling, der har medført en stigning i omsætningen fra 21,8 mio. kroner i 2013 til 63,8 mio. kroner i 2016. I samme periode er staben fordoblet og udgøres i dag af 45 medarbejdere.

Indtjeningen er også fulgt med. Resultatet på 14,2 mio. kroner før skat i 2016 er det bedste til dato og tæt på en fordobling fra året før.

Partnere får nye roller
Samtidig med udnævnelsen af Rasmus Klausen som ny administrerende direktør gennemfører H+Arkitekter en omrokering i partnerkredsen for at skabe en mere klar ansvarsfordeling i ledelsen.

Her bliver Jesper Wegener projektdirektør med ansvar for større projekter og bygherrerådgivning, mens associeret partner Sammy Kiraz udnævnes til teknisk direktør med ansvar for rammeaftaler og projektplanlægning.

Ann-Helene Kappel Nilsson fortsætter som kreativ direktør med ansvar for akkvisition og projektudvikling, mens stifter Ib Hou får en fremtrædende plads i bestyrelsen. Han vil således fortsat være en del af tegnestuen med projektledelsesansvar for samarbejder og partnerskaber, primært inden for det private marked. Samtidig har flere nøglemedarbejdere fået nye roller som projektledere inden for tegnestuens vækstområder.

- Vores mål er at være en markant spiller i markedet inden for vores vækstområder og at fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere, og det mener vi, at denne nye omstrukturering vil hjælpe med, siger Rasmus Klausen.

Hverdagens arkitektur
H+Arkitekter, der indtil 2014 hed Hou + Partnere Arkitekter, er etableret i 1986 og beskæftiger sig med tre hovedområder: Arkitektur, byggeledelse og bygningssyn.

For arkitekturen, som udgør størsteparten af tegnestuens aktivitet, er visionen at højne æstetikken og kvaliteten i det, man kan kalde hverdagens arkitektur:

- Vi vil arbejde med de byggerier, alle på et eller andet tidspunkt vil møde, og som langt de fleste af os bruger en stor del af vores tid i – alt det, vi har en hverdag i. Hverdagens arkitektur er væsentlig for vores livskvalitet, men fylder forsvindende lidt i den arkitektoniske debat og det vil vi gerne gøre noget ved - man kan sige, at vi ikke er blege for at tage hverdagen på os som begreb og ideologi for vores arkitektoniske virke, forklarer kreativ direktør Ann-Helene Kappel Nilsson.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11