23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Arbejd nu sammen om kystsikringen

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad

Havet giver og havet tager. Sådan har det været igennem generationer herhjemme i et land med en kystlinje på næsten 8.800 km. Således også på den jyske vestkyst, hvor talrige sommerhuse ligger ud til kysten, og uden tvivl giver stor herlighedsværdi for ejerne.

Men havet og kysten kan være ubarmhjertig, og flere sommerhuse er i årenes løb drattet i havet, fordi det langsomt har ædt sig ind mod land. Beboerne i et sommerhusområde ved Lønstrup i Nordjylland har igennem flere år kæmpet en kamp for at få en effektiv kystsikring. Før jul gennemførte ukendte gerningsmænd så deres egen form for kystsikring, da de dumpede store mængder beton i et fredet naturområde ved Lønstrup for at dæmpe følgerne af havets nedbrydning.

Handlingen er ulovlig og har naturligt medført en politianmeldelse. Der skal da heller ikke herske tvivl om, at denne form for selvtægt ikke er vejen frem. Men man forstår jo på sin vis godt, hvis nogle i desperation får disse tanker, når man som nabo til havet gang på gang måske er blevet en kastebold mellem Kystdirektorat og kommuner, når det gælder kystsikring.

Talrige grundejere rundt om i landet kæmper for en kystsikring af deres ejendomme. Selv om selvtægt under ingen omstændigheder kan forsvares, burde den ulovlige kystsikring i Lønstrup være et vink med en vognstang til myndighederne om, at de i højere grad lytter til de berørte og arbejder sammen med dem frem for at lade problemet hensygne i bureaukrati og flygtige ansvarsområder mellem myndigheder og kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.191