23948sdkhjf

Aarhus samler flere generationer i nyt alment byggeri

31.000 kvm med boliger og daginstitution opføres i totalentreprise af JFP på Aarhus Ø

Aarhus Kommune, Brabrand Boligforening og 60 børnehavebørn fra midtbyens daginstitutioner tog mandag 8. januar det første spadestik til et ambitiøst og imødeset byggeprojekt i den nye havnebydel Aarhus Ø.

Med Generationernes Hus får Aarhus 304 nye almene boliger til unge, familier, ældre og voksne med handikap - samt en daginstitution med plads til 150 børn.

- Forestil jer er hus, der rummer så mange faciliteter og tilbud, at det er nærmest er en hel lille by i sig selv. Et hus, der vrimler med mennesker - børn, unge, voksne og gamle, som lever og bor sammen her, og som har deres dagligdag her. Børn i dagtilbud, studerende, familier, mennesker med handicap og gamle med behov for pleje og omsorg. Sådan et sted bliver Generationernes Hus, sagde rådmand Jette Skive (DF) i sin tale.

Byggeriet opføres i totalentreprise af Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP) sammen med KPF Arkitekter, Rum, Kragh & Berglund og Sweco.

Totalentreprenøren er allerede i gang med at planere jorden på Thit Jensens Gade 1 til et byggeri, som, ifølge projektdirektør Jesper Hjort, ikke er helt normalt.

- Det er et hus der er komplekst, det er nytænkende, og det er stort. Inden vi overdrager nøglerne til de 31.000 kvadratmeter har vi blandt andet brugt 19 km pæle og 25.000 gipsplader, siger Jesper Hjort i en pressemeddelelse.

Generationernes Hus koster 365 mio. kroner at opføre. Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening er bygherrer på projektet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188