23948sdkhjf

Tiden skriger på uddannelse og opkvalificering

Der er stadig masser af ledige i i byggebranchen, siger 3F og kalder det en fejlanalyse, når blandt andre Dansk Byggeri kæder konkurser sammen med mangel på arbejdskraft

For tiden kan arbejdsgiverne ikke udtale sig om noget som helst uden at sige, at der er behov for at få mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Således også i Licitationen - Byggeriets Dagblad mandag 8. januar 2018, hvor både Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Byggeri og lederen i avisen kæder konkurser og mangel på arbejdskraft sammen. Selv om der ikke er noget entydigt billede af konkurser i 2017, hvor det samlede antal er lavere end i 2016, men hvor december isoleret er den måned med flest konkurser nogensinde.

Men om det er godt eller skidt, er også lige meget, bare der kan råbes på mere udenlandsk arbejdskraft. Men det er en fejlanalyse.

Der er stadig masser af ledige. Cirka 115.000 i alt, cirka 12.500 i 3F og cirka 3.500 i 3Fs Byggegruppe. Et niveau som i øvrigt ikke er anderledes fra samme tidspunkt sidste år, hvor niveauet var det samme for byggeriet.

Flere skal uddannes
Hvis man som arbejdsgiver mangler arbejdskraft, kan man altid henvende sig til 3Fs jobformidling, og få kontakt til vores ledige medlemmer. De vil hellere end gerne i arbejde.

Dertil kommer de mange unge mennesker, som ikke kan få en læreplads.

Kunne man forestille sig, at arbejdsgiverne brugte de gode tider og fyldte ordrebøger til at få udlært nogle flere bygningsarbejdere? Eller for at give nogle af de mennesker vi har på kanten af arbejdsmarkedet en chance i byggeriet?

For virkeligheden er, at der ikke mangler arbejdskraft. Men hvis ikke snart arbejdsgiverne begynder at tage ansvar for at sikre kvalificeret arbejdskraft, så risikerer vi, at vi kommer til at mangle arbejdskraft.

Hvis dit eneste redskab er en hammer, så begynder alle problemer at ligne søm.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094