23948sdkhjf

Jorton sikrer sig entreprise på renovering

Syv boligblokke skal nedrives til soklen som led i Haderslev Boligselskabs største projekt til dato

En tiltrængt modernisering af Haderslev Boligselskabs afdeling 16/25 på Skovvænget og Brombærvej har været undervejs siden 2014, men nu er byggestarten nært forestående.

Jorton vandt i december hovedentreprisen på det omfattende projekt og tager fat på arbejdet i april måned. Går alt efter planen, er hele området færdigrenoveret i september 2021.

Til den tid vil antallet af boliger være reduceret fra 342 til 245. Syv af de eksisterende boligblokke nedrenoveres til soklen og genopføres som rækkehuse - 35 i alt - med egen have.

Opgaver til søsterselskab
Hensigten er at give det sydlige Haderslev et løft og sikre en bredere beboersammensætning i et nedslidt boligområde, som i disse år oplever visse boligsociale udfordringer.

- Vi vil gerne give området et løft og skabe et mere varieret boligudbud, så Sydbyen igen bliver attraktiv for blandt andet børnefamilier, sagde projektleder Lars Bo Steensbeck fra Domea.dk/Haderslev Boligselskab sidste sommer i et interview med Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De øvrige boligblokke udstyres med elevatorer i flere opgange, og samtlige lejligheder renoveres gennemgribende med stort fokus på fremtidssikring. I 11 af opgangene skal der etableres tilgængelighedsboliger.

Helhedsplanen for Skovvænget og Brombærvej er udarbejdet af Rambøll, A78 Arkitekter og Pluskontoret.

Jortons hovedentreprise har en værdi af knap 235 mio. kroner. Heraf skal søsterselskabet Hustømrerne udføre tag, vinduer, gulve og snedkerarbejde for i alt cirka 50 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157