23948sdkhjf

Bygningsstyrelsen hiver spansk entreprenør i retten

Bygningsstyrelsen anlægger voldgiftssag mod spanske Inabensa på 625 mio. kroner for arbejde på Niels Bohr Bygningen

Bygningsstyrelsen anlægger voldgiftssag mod den spanske entreprenør Inabensa.

Kammeradvokaten har på vegne af Bygningsstyrelsen rejst en voldgiftssag ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed med krav om erstatning på et trecifret millionbeløb fra den spanske teknikentreprenør Inabensa i forbindelse med opførelsen af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet.

Det oplyser Bygningsstyrelsen.

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet bliver væsentligt forsinket og markant dyrere end budgetteret. Ifølge en rapport fra konsulentfirmaet Ernst & Young kommer projektet til at koste 2,9 mia. kroner. Væsentligt mere end budgettet på 1,6 mia. kroner.

En af hovedårsagerne til budgetoverskridelsen er ifølge Bygningsstyrelsen ekstraordinære svigt i kvaliteten af det udførte arbejde samt store forsinkelser hos den spanske teknikentreprenør Inabensa, lyder forklaringen.

Kammeradvokaten har på vegne af Bygningsstyrelsen nu anlagt voldgiftssag mod Inabensa med krav om 625 mio. kr. Kravet omfatter både omkostninger til færdiggørelse, forsinkelses- og forstyrrelseskrav fra de øvrige entreprenører på pladsen samt et betydeligt krav for fejl og mangler, der alle er en direkte følge af Inabensas misligholdelse af kontrakten.

Usædvanlige svigt
Den 10. februar 2017 besluttede Bygningsstyrelsen at ophæve kontrakten med den spanske teknikentreprenør. Ophævelsen blev gennemført på baggrund af manglende leverancer, forsinkelser og svigt i kvaliteten af Inabensas arbejde. Der blev efter ophævelsen iværksat en staderegistrering samt syn- og skøn af Inabensa og deres underentreprenørers udførte arbejder via Voldgiftsnævnet.

I dette forløb har Voldgiftsnævnets syn og skøn konstateret store og helt usædvanlige svigt i kvaliteten af det udførte arbejde. Svigtene har været umulige at finde ved normalt tilsyn, og er blevet fundet ved hjælp af ekstraordinære tæthedstest og røntgenfotografering. En betragtelig del af Inabensas arbejde er efterfølgende blevet helt eller delvist nedtaget, bortskaffet og er ved at blive opført på ny.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109