23948sdkhjf

Arkitekter bag Københavns bedste byggeprojekter gør sig klar til prisfest

Opløbsfeltet i konkurrencen om arkitekturpriserne Store Arne og Lille Arne består af meget alsidige projekter

Nu er de nominerede projekter til de to arkitekturpriser Store Arne og Lille Arne klar.

Det er Arkitektforeningens københavnske lokalafdelingen, der traditionen tro uddeler de i branchen meget imødesete priser, opkaldt efter designikonet Arne Jacobsen (1902-71).

Hovedprisen Store Arne tildeles værker, der har løftet arkitekturen i Storkøbenhavn i det forgangne år.

Og spændvidden hos årets 10 nominerede er stor: Fra et spektakulært og cirkulært højhusbyggeri på kanten af Københavns middelalderby over et biovidenskabeligt fakultet i organiske cellestrukturer til en strandpark, der samler et grønt bagland med strandområdet.

Med overbevisning og omhu
Også Nordhavnens markante vartegn The Silo, designet af Cobe, er med i hovedkonkurrencen sammen med Kanonhuset, af Entasis, der ifølge nomineringsudvalget "forfiner Århusgade-kvarterets byplan og med overbevisning og omhu indskriver sig i krydsrummet mellem værkstedsbyggeri og nybyggeri".

Også Axel Towers, det biovidenskabelige fakultet (Copenhagen Plan Science Center) og Hvidovre Strandpark er med i finalefeltet.

Lille Arne og den gode idé
Vinderen bliver kåret ved Arkitektforeningens nytårskur 26. januar, hvor også fem markante projekter er med i konkurrencen om Lille Arne, der hylder initiativer, realiserede og ikke-realiserede projekter og nytænkende idéer, der har gjort en forskel.

De fem konkurrenter om den lille pris er: Tegnestuen Urban Power, der nomineres for deres visionære tilgang til urban transformation og som bidrag til debatten, heriblandt for projekterne NordhaleØen, B&W Kollegiet og Kalvebodstriben.

Også Byskoven ved Københavns Kommune nomineres for at give hovedstaden et rekreativt udflugtsmål. Ligesom Foreningen Kulturtårnet er med i opløbet for blandt andet indretning af det fredede brotårn på Knippelsbro.

God bygherrestrategi
Lejerbo er ligeledes med i finalefeltet for deres bygherrestrategi om at skabe rum for liv og god arkitektur, seneste ved de almene boliger på Dortheavej i København.

Endelig er forskningsprojektet Bevæg Byen! med i konkurrencen om Lille Arne, for at inddrage byens børn i fagets metoder og omsætte lokale idéer til levende byrum i Sydhavnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157