23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Rettidig omhu med økonomien

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad

Med en finanslov som i skrivende stund lader vente på sig, og en kommende aftale om skattelettelser fortsat er usikker, har regeringen på tærsklen til et nyt år sendt sin økonomiske redegørelse på gaden. Og det er med optimisme, at der kigges ind i det 2018, der nærmer sig med hastige skridt.

For Danmark er på vej ind i en højkonjunktur med et stigende BNP, et øget privatforbrug og eksportfremgang. Samtidig er der fortsat fremgang i beskæftigelsen, der næste år ifølge regeringen forventes at nå et rekordhøjt niveau.

Dermed bør alle alarmklokker i forhold til risikoen for en overophedning også ringe, selvom en højkonjunktur selvfølgelig ikke behøver at ende sådan. Men der er vel ingen som ønsker, at dansk økonomi og bygge- og anlægsbranchen ender i en situation som i slutningen af 00’erne efter en række særdeles lukrative byggeår.

Helt grundlæggende er det jo dog positivt, at der er vækst i dansk økonomi. Men det kræver også rettidig omhu ikke bare i virksomhederne, men så sandelig også på Christiansborg. Det er derfor også beskæmmende, at regeringen og Dansk Folkeparti i øjeblikket kæmper en sand kamp om ikke mindst skattelettelser, hvor Liberal Alliance tager finansloven som gidsel i et politisk spil.

Der er tværtimod brug for, at regeringen og dens støtteparti samlet tager et ansvar for at bringe landet ind i den højkonjunktur, hvor kimen til fremgang for alvor kan lægges. Men det kræver rettidig omhu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094