23948sdkhjf

Permanent fradrag for kloakarbejder

Forankring af Boligjobordningen betyder, at man undgår flaskehalse, og at man ikke skal haste projekter igennem

Der er stor tilfredshed hos brancheforeningen Danske Maskinstationer & Entreprenører (DM&E) på nyheden om at den nye finanslovsaftale indeholder et permanent håndværkerfradrag, der både omfatter kloak- og regnvandsinstallationer. Dermed er der endelig også kommet en afklaring på boligjobordningen, hvor denne gøres permanent og forsat indeholder en række håndværkerydelser, som af mange ellers har været spået ude

- Håndværkerfradraget har af mange været dømt ude det sidste halve års tid. Vi har hele tiden været optimistiske omkring en forsættelse af ordningen med håndværkerydelser, og har målrettet og vedholdende argumenteret for både en permanent ordning, men også vigtigheden af at der skulle være et incitament for at få forbedret boligens afløbsinstallationer til gavn for miljø og sundhed, fortæller konsulent i DM&E Søren Christensen. 

Aftalen betyder, at der fremadrettet er permanent fradrag for kloakarbejder på egen grund.

Alle kloakarbejder
Arbejderne omfatter alle kloakarbejder herunder også renseløsninger som nedsivningsanlæg og minirenseanlæg, men også håndtering af regnvand og etablering af omfangsdræn er omfattet den permanente ordning.

- Det er yderst positivt at der nu gives permanent fradrag for række håndværker ydelser herunder kloakarbejder på egen grund. Selvom der er godt gang i hjulene mange steder halter man stadig efter i yderområderne. Denne nye permanente ordning er med til at igangsætte opgaver, der både skaber beskæftigelse og vedligeholder boliger i områder, hvor tingene ikke går så stærkt, vurderer Søren Christensen. Han kan dog ikke dokumentere, hvor meget medlemsvirksomhederne reelt har ud af, at boligjobordningen er medfinansierende:

- Når vi udtaler os, så er det på baggrund af, hvad vi hører fra medlemmerne. Vi har ikke undersøgt konkret hvor mange projekter, eller hvor mange penge, der søges til kloakprojekter, men vi ved fra medlemmerne, at de er glade for ordningen, blandt andet fordi der også er arbejder med kloakering i det åbne land, som i større eller mindre grad hjælpes på vej af boligjobordningen, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad. Han tilføjer at det især mærkes, når ordningen har været til diskussion, som især hen mod slutningen af en tilskudsperiode har givet pres:

Flaskehalse afhjælpes
- Vi er meget glade for at der nu ligger en aftale om en permanent boligjobordning. Hver gang der har været uklarhed om ordningens fremtid har det skabt store flaskehalsproblemer ude hos kloakentreprenørerne, da alle ville have udført forbedringer inden udløb af den nuværende ordning. Nu kan både boligejere og kloakmestre ånde lettet op og udskyde nogle af opgaverne til 2018, hvor der med den nye aftale også gives fradrag, udtaler Søren Christensen.

Skattefradraget er som hidtil et ligningsmæssigt fradrag, og de hidtidige lofter over skattefradragene for udgifter til serviceydelser og håndværksydelser på hhv. 6.000 kr. og 12.000 kr. videreføres ligeledes.

Dansk Byggeri: Vigtigt på landet

I Dansk Byggeris Kloaksektion er man enig i det glade budskab om Boligjobordningen. Bestyrelsesmedlem i Dansk Byggeris Kloaksektion Lars Laigaard fra Laigaard Kloakservice ApS i Kibæk, siger:

– Det er godt, at man på denne måde kan få et lille tilskud til at få tingene gjort. Kloakken er jo ikke noget man til dagligt går og tænker på, men der er jo eksempelvis lov for, at der skal kloaksepareres på landet, og her hjælper Boligjobordningen ganske givet. Vi har da i vort firma også kunnet mærke, at specielt i de perioder, hvor ordningen var på vej i mølpose, så blev der travlt med at få gjort noget for at kunne få fradraget hjem. Så det er godt at det nu kan lade sig gøre - også lidt på sigt, siger Lars Laigaard til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Han har selv tre medarbejdere, der primært udbedrer forsikringsskader, og også her hjemtager folk fradraget til udbedringer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281