23948sdkhjf

Haderslev opfører ny skole til 500 elever

Kommunens vision er at skabe en legende skole, der ikke tager afsæt i klassisk skolebyggeri, men i stedet tænker helt nyt og er tilpasset fremtidens læringskompetencer

Haderslev Kommune er kommet et stort skridt videre planerne om en helt ny folkeskole i Sønder Otting.

Kommunen har udpeget Arkitema Architects som totalrådgiver på den kommende Sønder Otting Skole, der får plads til 500 børn fra 0. til 6. klasse samt en SFO

Kommunens vision er at skabe en legende skole, der passer til det 21. århundredes læringskompetencer og fokuserer på blandt andet innovation, kommunikation og samarbejde.

Arkitema, der har Sloth Møller som underrådgiver, har derfor designet udviklingen af de fysiske rammer som et spil.

Innovativt skolebyggeri
I den kommende tid skal kommunen og arkitekterne derfor i fællesskab skabe skolens rammer på en spilleplade med rumskabende designelementer som "spillebrikker". Nærmest som de børn, der skal gå på skolen spiller spil og skaber universer på deres computere.

- Vi har gennem opgaven fået muligheder for at skabe et reelt innovativt skolebyggeri, som vi selv har meget høje forventninger til. Haderslev Kommune har en utrolig visionær tilgang til byggeriet, og vi har med vores forslag prøvet at indfri de visioner på bedste vis. Vi har skabt et åbent oplæg, som vi nu skal bringe til live gennem et tæt samarbejde med kommunens folk, så processen er kun lige gået i gang, og vi glæder os til at være med til at skabe rammer, der passer til fremtidens undervisning, sigeR forretningsområdechef Pernille Harder fra Arkitema.

Inspiration fra New Zealand
Haderslev Kommune har hentet inspiration fra bland andet New Zealands fagligt stærkt kodede og åbent inkluderende læringsmiljøer, ligesom der er fokus på forskningsarbejder omkring Innovative Learning Environments (ILE).

Noget af dette arbejde udspringer også af skolereformen og de nye tendenser, der ligger heri, som også har haft betydning for tilblivelsen af programmet for den nye skole.

Skolen bliver en af de første skoler opført i træ i Danmark, hvilket sammen med flere passive tiltag gør, at skolen vil få et meget lavt CO2 aftryk. Dette har Arkitema allerede erfaring med gennem træprojekter i Norge og Sverige.

- Ved at bygge skolen primært i træ, kommer vi til at få et flot og let arkitektonisk udtryk, der endda er meget bæredygtigt. Samtidig har træet nogle gode egenskaber, der gør, at vi får nogle rigtig gode muligheder for at skabe et læringsunivers, der uden tvivl vil komme til at gøre en forskel for alle de mennesker, der i de næste mange årtier kommer til at bruge skolen og faciliteterne omkring den, fortæller Pernille Svendsen.

Et børne- og juniorunivers
Haderslev Kommune har afsat 123 mio. kroner til byggeriet af den nye skole, der skal bygges i den sydlige del af Haderslev mellem Erlev Bjerge og Gammel Hørregårdsvej.

Skolen skal rumme Sønder Otting Skoles børne- og juniorunivers og bliver hjemsted for omkring 500 elever og 65 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157