23948sdkhjf

Enggaard fortsætter parløb med PKA

Grundstenen er lagt til et boligbyggeri til 700 mio. kroner på den tidligere Tulip-grund i Aarhus

I august 2020 står et nyt boligområde med rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse og flotte grønne områder færdigt på den tidligere Tulip-grund i Brabrand vest for Aarhus centrum.

- Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af, siger Nikolaj Stampe, der er ejendomschef i PKA.

Strategisk samarbejde
A. Enggaard og PKA indgik i 2015 en langsigtet strategisk samarbejdsaftale om udvikling af boliger, og projektet i Brabrand er et led i denne aftale.

Det samme er yderligere 1.800 boliger i Aarhus og knap 400 i Aalborg.

Tulip-slagteriet i Brabrand lukkede ned for produktionen i 2008, og siden har der ikke været aktivitet på grunden, mens bygningerne har stået nedslidte og faldefærdige.

Men nu skal arealet altså forvandles til et moderne boligområde med 300 nye boliger, herunder 30 almene familieboliger og 36 almene ungdomsboliger, som Lejerbo Aarhus skal stå for. Projektet har en samlet værdi af cirka 700 mio. kroner.

- Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by.

- Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning, fortæller ingeniør Dan Pilgaard Nielsen fra A. Enggaard.

Årstiderne Arkitekter, som netop har åbnet afdeling i Aarhus, er arkitekt og landskabsarkitekt på projektet, mens Niras og LB-Consult er rådgivende ingeniører. A. Enggaard er totalentreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142