23948sdkhjf

Svensk entreprenørgigant sætter navn på ny topchef

Skanskas nye adm. direktør og koncernchef er fundet i egne rækker.

Sveriges største entreprenørvirksomhed, Skanska AB, har onsdag offentliggjort navnet på afløseren for koncernchef Johan Karlström, der fratræder ved årsskiftet.

Ny mand i spidsen for Skanska er Anders Danielsson, der har arbejdet i Skanska-koncernen siden 1991. Han er i dag viceadministrerende direktør med ansvar for infrastruktur og byggeenhederne i USA. Han har tidligere stået i spidsen for både Skanska Sverige og Skanska Norge.

- Jeg er meget glad for, at Anders Danielsson har valgt at påtage sig rollen som ny administrerende direktør i Skanska. Han har næsten 30 år i Skanska bag sig med meget solide resultater. Anders har arbejdet i flere lande og formået at lede både byggeri- og udviklingsselskaber i Skanska-koncernen til fremgang. Han er meget resultatorienteret og har et stærkt blik for lønsomhed. Han er også en højt værdsat leder med et klart etisk kompas, siger bestyrelsesformand Hans Biörck i en fondsbørsmeddelelse.

Anders Danielsson tiltræder i sit nye job den 1. januar 2018. Afgående administrerende direktør Johan Karlström fortsætter i en rolle som seniorrådgiver frem til 1. januar 2019, hvor han går på pension.

Samtidig har Mats Williamson, viceadministrerende direktør med ansvar for Latinamerika, Polen, Tjekkiet og Slovakiet, meddelt, at han stopper ved årsskiftet efter 35 år i Skanska-koncernen.

Skanska var ifølge enr.com verdens tiende største entreprenørvirksomhed i 2016 med en omsætning på knap 113 mia. danske kroner. Skanska-koncernen beskæftiger 41.000 medarbejdere på verdensplan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141