23948sdkhjf

Ny Østre Landsret i 2021: Projekt udbydes som OPP

Bygningsstyrelsen køber stor grund i Københavns Nordhavn. Her skal der bygges en ny Østre Landsret.

Trælastholmen i Københavns Nordhavn får en ny, markant offentlig institution i fremtiden, når Østre Landsret flytter sine aktiviteter til området – formentlig i 2021.

- Nu begynder vi for alvor at kunne se konturerne af Trælastholmen som et dynamisk kvarter primært med erhverv ved Metrostationen Orientkaj. Foruden Østre Landsret ved vi, at der bygges et Comwell-hotel på Trælastholmen. Det er dejligt at konstatere, at kvarteret kommer godt fra start med en højprofileret institution som Østre Landsret, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn, der har solgt den 16.000 kvadratmeter store grund i en betinget aftale med Bygningsstyrelsen.

Allerede i udbud
Bygningsstyrelsen udbyder byggeriet af den nye Østre Landsret i udbud som OPP-projekt.

Ønsket er at få en markant og karakterfuld retsbygning, der signalerer troværdighed, og som samtidig medvirker til, at Østre Landsret fremstår imødekommende, åben og tryghedsskabende.

- Vi tror på, at vi med OPP-projektet kan tilvejebringe en velfungerende bygning til Domstolsstyrelsen og Østre Landsret. OPP-leverandøren har et klart incitament til at sammentænke byggeri, drift og vedligehold i et langsigtet perspektiv, og vi har før set denne model lykkes, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Signe Lyndrup, i en pressemeddelelse.

Planlagt kanal flyttes ti meter
Indretningen af byggeriet afviger fra et sædvanligt erhvervsbyggeri, blandt andet på grund af krav til størrelsen af retssale og særlige krav til adgangsforhold.

Derfor har det blandt andet været nødvendigt at gøre byggefeltet bredere end forudsat i den oprindelige lokalplan. Løsningen blev at parallelforskyde en planlagt kanal øst for byggefeltet med 10 meter, således at kanalen får den samme bredde, som, det hele tiden har været meningen. Dette er aftalt med Københavns Kommune, og byggeriet til Østre Landsret på byggefeltet er dermed muliggjort. Kanalen etableres dog først, når Østre Landsret-byggeriet står færdigt.

By & Havn stiller krav til, at alle nye bygninger om at de bæredygtighedscertificeres efter DGNB standarden – ligesom selve kvarteret Trælastholmen allerede før igangsættelsen er præcertificeret som et bæredygtigt kvarter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141