23948sdkhjf

Israelsk-belgisk duo vinder international tegnekonkurrence i Aarhus

To studerende fra kunst- og designakademi i Jerusalem tager førstepladsen ved Drawing of the Year 2017

Vinderne af tegnekonkurrencen Drawing of the Year 2017 blev offentliggjort på Arkitektskolen i Aarhus fredag den 1. december.

Førstepræmien på 5.000 euro gik til Charles Weinberg (Belgien) og Shai Ben Ami (Israel) fra Bezalel Academy of Arts & Design, et kunst- og designakademi i Jerusalem, for værket "One Day Unit". Tegningen illustrerer med 29 jordkloder forskellige muligheder for at organisere bygninger, dyr og mennesker.

"Tegningen er godt sammensat og fungerer i forskellige skalaer - både fra afstand og tæt på, hvor de mange detaljer kan udforskes. Med en legesyg og kunstnerisk facon forbinder tegningen indhold, budskab og illustration til en stærk og smuk tegning", lyder det blandt andet i juryens bedømmelse.

Brite snupper andenplads
Temaet for konkurrencen var "Everyday Utopia". Ved hjælp af kombinationer af den analoge pen, 3D-renderinger, collager og meget mere har 234 studerende fra 48 lande udforsket forskellige aspekter af hverdagens utopi, og hvordan det kan skabes i en kaotisk verden.

Andenpladsen og 2.000 euro gik til britiske Richard Morrison fra University of Westminster for "Amazonia". Titlen refererer til internetgiganten Amazon, og tegningen illustrerer jordkloden som et sted indrettet til shopping og distribution.

"Konceptet er overvældende og fremsætter en præcis ide og et spørgsmål. Det er samtidig politisk, arkitektonisk, detaljeret og forklaret. Det er polemisk. Vores afhængighed af Amazon er allerede en realitet, og tegningen af en daglig utopi bliver en forlængelse af et fremtidigt liv, vi på en eller anden måde allerede lever", siger juryen.

Askepot i 3D
1.000 euro og tredjepræmien modtog Ifigeneia Liangi fra Græskenland og The Bartlett School of Architecture i Storbritannien for værket "Cinderella’s Lost Shoe", en 3D-rendering over historiske myter og eventyr. Juryen roser tegningen for en legende tilgang til et surrealistisk univers.

Drawing of the Year 2017 er sponsoreret af Schmidt Hammer Lassen, VOLA og Statens Kunstfond.

Juryen

Moon Hoon (Sydkorea), arkitekt og stifter af virksomheden Moon_Bal_Sso/Moon Hoon Architects
Trine Berthold, arkitekt og partner i Schmidt Hammer Lassen Architects
Torben Nielsen, arkitekt og rektor på Arkitektskolen Aarhus

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125