23948sdkhjf

PFA investerer stort i H. Skjøde Knudsen-projekt

Hundredvis af nye boliger er på vej på den tidligere Gasa-grund nær Odense centrum.

Med pensionsselskabet PFA som investor kommer der nu for alvor gang i udviklingen af den grund i Bolbro, som tidligere har dannet ramme om gartnerivirksomheden Gasas hovedkvarter nær Odense centrum.

Det er det lokale entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen, der står bag planerne for ”Gartnerbyen”, som den nye bydel kommer til at hedde på grund af sin historiske tilknytning til gartnererhvervet på Fyn.

PFA investerer et trecifret millionbeløb og erhverver sig dermed halvdelen af udviklingsselskabet Gartnerbyen P/S samt to byggegrunde, hvor der samlet bliver opført 156 lejeboliger.

- Odense har de seneste 10 år oplevet en befolkningstilvækst på 15 pct. og er blandt de byer uden for hovedstaden, der ifølge en analyse fra Instituttet for Fremtidsforskning står til at få den mest positive udvikling inden for befolkning og økonomi. Derfor er det også et oplagt tidspunkt at lave sådan en investering, siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

De to byggerier skal opføres i totalentreprise af H. Skjøde Knudsen, som tager hul på byggeriet allerede i denne måned. Der er tale om en blanding af rækkehuse og lejligheder, som varierer i størrelse fra 64 til 114 kvadratmeter. 36 af boligerne opføres efter PFA’s seniorboligstandard.

En aktiv og stærk samarbejdspartner
I alt op mod 140.000 etagemeter nybyggeri er på tegnebrættet i Gartnerbyen, som foruden de kommende PFA-boliger også skal indeholde blandt andet ejerboliger, dagligvareforretninger, sundhedshus og hotel.

H. Skjøde Knudsen har arbejdet på projektet i godt to år, og indehaver Allan Nielsen glæder sig til at se bydelen tage form.

- Det er fantastisk, at det nu lykkes, og det giver en væsentlig styrkelse, at PFA samtidigt indtræder som 50 pct. ejer af arealudviklingsselskabet og investor i boliger i området, så vi får en aktiv og stærk sparringspartner på den videre udvikling, siger han.

Projektet udvikles i samarbejde med Arkitema Architects. Visionen er at gøre Gartnerbyen til ’byens grønne hjerte’, hvor beboerne både vil opleve at bo bynært og i grønne omgivelser. 

Bydelen kommer til at bestå af tre kvarterer - Bykvarteret, Parkkvarteret og Havekvarteret - hvilket skaber mulighed for forskellige boformer og bygningstyper. Målet er, at når man går gennem bydelen vil man bevæge sig fra større etagebygninger ud til hovedvejen i syd, Middelfartvej, til lavere rækkehuse mod Dæhnfeldts villaby i nord. Samtidig brydes bygninger og karréer op, så der skabes luft og lys.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141