23948sdkhjf

Davidsens Tømmerhandel har fundet sin administrerende direktør

41-årige Henrik Clausen skifter dagligvarer ud med byggevarer.

Siden Davidsens Tømmerhandel i februar 2017 afbrød samarbejdet med Mogens Pedersen har tømmerhandler Povl Davidsen midlertidigt varetaget jobbet som administrerende direktør.

Henover efteråret har den familieejede tømmerhandel forhandlet med et par kandidater til posten, og nu er det offentliggjort, at 41-årige Henrik Clausen den 2. januar 2018 tiltræder som ny administrerende direktør for de 750 ansatte i Davidsens Tømmerhandel.

- Vi glæder os til samarbejdet med Henrik Clausen. Trods sin unge alder har han allerede en betydelig erfaring som administrerende leder i dansk erhvervsliv. Vores kemi og holdning til måden at drive en dynamisk virksomhed på passer rigtig godt sammen, siger Povl Davidsen.

Han luftede allerede i oktober, at en ny administrerende direktør ikke nødvendigvis skulle findes i trælastbranchen, og det er heller ikke tilfældet. Således har Henrik Clausen 12 år bag sig hos Danmarks største, privatejede dagligvaregrossist, Dagrofa, hvor han senest har været administrerende direktør i Foodservice Danmark.

- Jeg glæder mig til at starte hos Davidsen. Det er en spændende virksomhed med stort potentiale for at vokse i båd omsætning og indtjening. Der er en god og stærk kultur drevet af familieejerskabet og de mange dygtige medarbejdere, siger Henrik Clausen, der vil varetage den daglige ledelse af virksomheden sammen med regionsdirektør Carl Bladt og den nye økonomidirektør, Bo Michaelsen, der kommer fra Solar og tiltræder 1. februar 2018.

Med daglig arbejdsplads i Vojens får Henrik Clausen fra årsskiftet væsentligt kortere til arbejde, idet familien på fire er bosat i Ribe – hvor Henrik Clausen i øvrigt netop har takket ja til at overtage posten som bestyrelsesformand i Ribe Håndboldklub.

Henrik Clausens CV

Erhvervserfaring:
2013-17: CEO, FoodService Danmark A/S
2011-13: CEO, Catering Engros A/S
2004-11: COO, Catering Engros A/S
2002-04: Sales Manager, Flensted A/S

Uddannelse:
IMD Business School, Digital Supply Chain Management (2017)
INSEAD, Executive Board Programme (2016)
Syddansk Universitet, HD Afsætning (2003)

Bestyrelsesposter:
Det Danske Madhus (2016–), Sørwi (2012-2015), KK Engros (2011-2015), FoodService Danmark interne selskaber (2006-2017)

(Kilde: Linkedin)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094